"GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

Başkan Şener, kulüp dergisindeki yazısında şike sürecine değinirken şu görüşleri savundu:

"Türkiye'de iç hukuk yolları tükendiği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulunduk. Futbol Federasyonu'nun, disiplin ve tahkim kurulunun verdiği kararlar ortadayken adil yargılanmadığımızı, bu iki kurulun bir başkan tarafından atandığını, dolayısıyla her başkan döneminde ayrı kararlar verebileceğini gündeme taşıyarak, Tahkim Kurulu'ndan sonra gidilecek bir merci olmadığı yolunda müracaatımızı gerçekleştirdik. Öncelikle bu talebimizin kabulünü, ardından da yargılama sürecini bekleyeceğiz."

"HİÇBİR ZAFERİ KOLAY ELDE ETMEDİK"

CAS'a (Uluslararası Tahpkim Mahkemesi) başvuru konusunda da gerekli hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Başkan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde uzun bir süreç var. Ama Trabzonspor, tarihi boyunca hiçbir zaferi kolay elde etmemiştir. Biz yönetim olarak hak ettiğimiz 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu elde etmek adına tüm çabamızı göstereceğiz. Ancak sadece buna kilitlenmemek gerekli."

"SON HAFTALARDAKİ OYUN UMUT VERİYOR"

Hakları olan şampiyonluğu almak kadar bu sezonun da önemli olduğunun altını çizen Başkan Şener, bu konuda şöyle dedi:

"Şu anda içinde bulunduğumuz sezonu da zirvede tamamlamak çok önemli. Lige iyi başlamadığımız doğru ancak son haftalarda aldığımız sonuçlar ve oynağımız futbol bize umut veriyor. Kadromuzda son derece kaliteli oyuncular var. Tam anlamıyla uyum sağladıklarında daha da verimli olacaklar."

MİLLİ TAKIM KARARI POLİTİK YAKLAŞIM

Milli takıma Trabzonspor'dan hiçbir oyuncunun alınmamasını da eleştiren Sadri Şener, son olarak şunları söyledi:

"Bizi en çok rahatsız eden olay milli takım kadrosuna ekibimizden hiçbir oyuncunun dahil edilmemesi oldu. Bu kararı politik bir yaklaşım olarak görüyoruz. Ayrıca cezalı olduğumuz müsabakalarda bize büyük destek veren bayan ve çocuk taraftarlarımıza da büyük bir teşekkürü borç biliyoruz. Onları tüm maçlarımızda yanımızda görmek istiyoruz. Futbol takımının özgüvenini yükselttiğimiz zaman neler yapabileceğini gösterdik. İyi oyunumuzun, bunu oynayanların ve oynatanların taraftarlarımızca mutlaka desteklenmesi gerekmektedir. Önemli eksiklerimizin de katılımlarıyla çıtamız daha da yükselecek ve rekabet ortamı tamamlanacaktır. Bu yönde hepinizden takımımıza destek vermenizi bekliyorum" diye konuştu.


ÖA(TM/AÖ)