Başkanı Sadri Şener, 22 maçta adı geçen tüm kulüpleri PFDK'ya (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) sevkedildiğini, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58'inci maddeyi değiştirdiklerini açıklamasından sonra görüşlerini açıkladı. Federasonun 58'inci maddeyi neye dayanarak değiştirdiğini merak ettiğini belirten Başkan Sadri Şener, Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmiş bir takım olduklarının altını çizerken şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile bizi aynı kefeye koyup PFDK'ye sevk etmeleri yanlış. UEFA'ya gideceğiz. Bana sürekli, (Masaya vur) diyen yerel basından bir kişiyi Demirören'in toplantısında görmek isterdim. UEFA'ya rağmen bu iş bitmez. Mümkün değil. Ben neden Disiplin Kurulu'nda olacağım? Etik Kurul yazmış, savcı yazmış, (yeterli bilgi, belge yok) diye. Neden gidiyoruz disipline?"

UEFA'DAN RANDEVU TALEP ETTİK

UEFA'nın her türlü cezayı verebileceğini vurgulayan Başkan Sadri Şener, "İnfantino'ya 1 hafta önce mektup yazdım. Bir karar vereceklerini söylediler. Geçen hafta randevu talep ettik. (Görüşürüz) demişti. Bu ara giderim. UEFA' ya gideceğiz. Neye dayanarak değiştiriyorsun 58'inci maddeyi" diye konuştu. Bakan Şener, son olarak, "Maalesef bu kararı alanlar, benim de desteklediğim federasyon" ifadesini kullandı.

TARAFTAR ÖFKELİ

Trabzonspor taraftarları da federasyonun TFF'nin kararına büyük tepki gösterdi. Taraftarın bir çoğu Başkan Şener'in UEFA'ya gitme kararını desteklerken, bazıları başkanı süreci iyi yönetememekle ve tepkisiz kalmakla suçladı. Taraftarın internetteki yorumlarından bazıları şöyle:

"Sadri Başkan, al yanına çok iyi dil bilen iyi bir avukat. Başından sonuna kadar tüm süreci anlat. Yemin ederim, avukat olsam işimi gücümü bırakıp seninle gelirdim", "Senin arkanda Trabzon'un gücünü hisset lütfen. Biz senin arkandayiz. Sen hakkımızı alırsın", "Türkiye'de adalete güvenim kalmadı. Sadri başkan zamanından beri hakkımızı savunmayıp geri çekildin. Tarih seni affetmeyecek", "Devlet eliyle yasalaşan şike", "Başbakan kulüplerle şahıslar ayrılmalıdır derken bu iş bitmişti zaten", "Başkan hemen istifa etmeli. Türkiye Ligi Fenerbahçe demek değil. Şikeye ceza veremiyorsun ama Trabzon öksürse basıyorsun cezayı", "Sadri Başkan, hemen şu an bu kirli insanların liginden çekil. Endişe etme herkes senin yanında olur", "Bunların yapacağı yok derslerini sen ver Platini! Adalet getir bu ülkeye Platini"