Başkan Sadri Şener, kulüp dergisine yaptığı açıklamada Türk futbolunda yaşanan olayları vurguladı. Futbol dünyasında olağan dışı gelişmeler yaşandığını belirten Başkan Sadri Şener, şöyle devam etti:

"Elbette bu gelişmeler, ülkede futbolu bitirme noktasına getirmeyecektir. Mutlaka en sağlıklı çözüm yolu, futbol ailesinin bireyleri tarafından bulunacaktır. Takım olarak 3 günde bir maç oynuyoruz. Avrupa ve Türkiye kupalarında mücadele veriyoruz. Futbolun eski heyecanının kalmadığı görüşünde herkes birleşiyor. Belirsizlikler had safhada. Ama her şeye rağmen karamsar olmamalı ve bu sorunların üstesinden gelineceğine inanmak gerekli."

"HAKLILIĞIMIZ İNKAR EDİLMEYECEK BİR GERÇEK"

Futbol Federasyonu'nun genel kuruluna da değinen Başkan Sadri Şener, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yaşanan tüm gelişmeler göstermektedir ki; Trabzonspor olarak sürecin başından bu yana haklılığımız inkar edilemeyecek bir gerçektir. Yeni oluşacak Futbol Federasyonu yapısı içerisinde Anadolu kulüplerinin de ağırlığını hissettireceği bir yapılanmanın meydana gelmesi gerekliliği, şart gibi görünmektedir. Ayrıca hepimiz adım atarken özellikle UEFA ve FIFA'nın sürece yapabilecekleri muhtemel müdahaleleri de iyi hesap etmeliyiz."

"KENETLENİRSEK ÖNÜMÜZDE KİMSE DURAMAZ"

Başkan Sadri Şener, bu atmosferde zaman zaman inişli çıkışlı bir grafik sergilemelerinin doğal olduğunu anlatırken de şunları söyledi:

"Ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yaptık ancak hesapta olmayan puan kayıpları da yaşadık. Bunları telafi edecek güce fazlasıyla sahibiz. Önemli olan zor günlerde birlik beraberlik ruhumuzdan taviz vermeden, kenetlenmemiz. Bunu başardığımız taktirde önümüzde hiç bir engel duramaz."

KADIN VE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ BİLET YOK

Trabzonspor yönetimi, internet sitesinden yaptığı açıklamada PSV Eindhoven karşılaşmasında ücretsiz kadın ve çocuk bileti dağıtılmayacağını duyurdu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Futbol Federasyonu tarafından bu sezon uygulamaya sokulan kadın ve çocuklara ücretsiz bilet uygulaması, sadece Spor Toto Süper Lig maçlarını kapsamaktadır. Bu yüzden de takımımızın 16 Şubat Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2'nci Turu'nda oynayacağı PSV Eindhoven maçında bu uygulama olmayacaktır."

GÜNEŞ YİNE PSV’Yİ İZLEDİ

Trabzonspor’un 16 Şubat Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi 2'nci Turu'nda karşılaşacağı PSV Eindhoven, Hollanda Ligi’nin 21'inhci haftasında evinde oynadığı De Graafschap'ı 4-1 mağlup etti. PSV’ye galibiyeti getiren golleri 8'inci dakikada penaltıdan Mertens, 26'ncı dakikada Toivonen, 29'uncu dakikada Matavz ve 43'üncü dakikada Lens kaydetti.

Teknik direktör Şenol Güneş, perşembe günü oynanacak maçtan önce rakiplerini son kez izleme fırsatı buldu. Şenol Güneş’in PSV’nin etkili hücum elamanlarına karşı özel önlemler alacağı belirtildi.