ERZURUM’DAN GELDİ

Divan Kurulu tarafından organize edilen ve şike sürecinde yaşananlar konusunda Trabzon’daki sivil toplum örgütleri ve kentin ileri gelenlerine bilgi verilecek toplantıya katılmak isteyen Başkan Sadri Şener, sisten uçakların inişlerine izin verilmemesi üzerine gece Erzurum’a gitti, karayoluyla Trabzon’a geçti.

"TEMİZİZ"

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin bahçesinde yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Sadri Şener, şöyle konuştu:

"Türkiye’de 3 Temmuz’da başlayan bir şike ve teşvik süreci yaşandı. Bir bölümünde benim şahsım da olmak üzere bu sürecin içinde olduk. İfademiz alındı, 30 saat nezarette kaldık. Savcı tarafından serbest bırakıldık. Sonra mahkemelerde ifademizi verdik. İki tane maçtan suçlanıyoruz. İki maçta da savcının yazdığı yazıda, (gerekli bilgi ve belgeye rastlanmamış) ifadesi de var. Dolayısıyla bu süreci, hem Etik Kurulu’nun verdiği raporda, hem de cezai bölümde atlatıp temiz olarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."

"UZADIKÇA SULANMAYA BAŞLADI"

Şike soruşturması sürecinde Fenerbahçe gibi son derece güçlü bir takımla karşı karşıya geldiklerini de hatırlatan Başkan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basınıyla, televizyonuyla, yayın organlarıyla, siyasetçisiyle, her taraftan bize daha ağır basan bir kulüple, tabiri caizse dövüşmeye başladık. Nisan ayının 25’ine geldik. Halen Futbol Federasyonu'ndan bir karar çıkmadı. Uzadıkça da sulanmaya başladı. İstanbul’da yaşadığım için federasyonla olan ilişkilerimden dolayı bazı haberleri daha rahat alma imkanım oluyor. Bunların bir kısmını sizinle paylaşacağım. Şu anda Etik Kurulu raporunun ikincisi yazılıyor. Birincisi 25 klasördü, ikincisi 70 klasör, diyorlar. Eski federasyon hukukçuların anlattığı, bunun anası ilk 25 klasör. 70’e varan klasörler sadece dedikodulardan ve küfürlerden ibaret."

"ETİK KURULU’NUN 4 ÜYESİ HİÇ MAÇA GİTMİYORMUŞ"

Federasyonun içinde bulundukları duruma da bir çözüm üretmeye çalıştığını vurgulayan Başkan Şener, şöyle devam etti:

"Şike sahaya yansıdı mı, sorusunun cevabını arıyorlar. 5 tane Etik Kurulu üyesi var. Biri maçlara gidermiş, diğerleri hiç gitmezmiş. Bu insanların sahaya yansıyıp yansımadığına karar vermelerine ne kadar itimat edebilirsiniz? Bu yolla olayı aşmaya çalışıyorlar. Yine eski federasyonda görev yapmış olan Ankaralı bir avukat arkadaşı, Kemal Kapulluoğlu’nu federasyon başkan danışman olarak almış. Görevi, Etik Kurulu’nun Fenerbahçe aleyhine olan iddialarını ve yazılarını minimuma indirmek. 3 maça kadar da indirildiği söyleniyor. Bunlar tabi hep duyum. Bu hafta içinde de Etik Kurulu raporunu verecek. (Sahaya yansımadı) derse, tabi Fenerbahçe Kulübü, Disiplin Kurulu’na havale olmayacak. Dolayısıyla ceza almamış olacak. Şahıslar zaten Disiplin Kurulu’nda. Onlara da bir ceza verilecek ama Tahkim erteleyecek, diyorlar. Geldiğimiz nokta, duyduğum işittiğim bu. Bu anlattıklarımı eski federasyon üyesi bir arkadaşımız aynen teyid ediyor. (Bu minval üzerine çalışmalar yapıyorlar), diyor."

"MASAYA YUMRUK VURMA, UCUZ BİR TABİR"

Başkan Sadri Şener, şike soruşturması sürecinde sivil toplum örgütleri ve belli platformlardaki kişilerin Trabzonspor lehine bazı çalışmalarda bulunduğunu anlatırken de şöyle dedi:

"Hukukçularımız UEFA ve FIFA’ya gittiler. Kulüp olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan bir şüpheniz olmasın. Trabzon’da çok kullanılan bir tabir var. Masaya yumruk vurma, tabiri ucuz bir tabir oldu. Bunu biraz değiştirirseniz bundan mutlu olurum. İkide bir masaya yumruk vurulmaz. Bazı işler, görüşmelerle hallolur. Bazı işler politik güçle hallolabilir. Bazı işler basın yoluyla hallolur."

SİYASETÇİLERE YÜKLENDİ, BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Trabzonspor olarak özellikle siyasetteki güç bakımından oldukça geri kaldıklarını da vurgulayan Sadri Şener, bu konuda şunları söyledi:

"Mesela CHP Milletvekili Umut Oran, bütün Fenerbahçe davalarını izliyor. MHP Kocaeli milletvekili yine aynı davaları izliyor. Ben nezaretteyken Faruk Özak hariç beni arayan hiç bir milletvekili ve siyasetçi olmadı. Bunu da bilin. Kulüpler Birliği ziyaretinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmiştik. Yıldırım Demirören Beşiktaş başkanıydı. Sayın Bahçeli kalktı dedi ki, (Ben genel başkanım ama, siz kulüp başkanısınız. 52 tane mebusumuzla emrindeyim). Ben hiç bir Trabzon milletvekilinin emrimde olmasını istemiyorum ama yanımda olsun hiç olmazsa."

"AKİF HAMZAÇEBİ FENERBAHÇE DİVAN KURULU'NA SEÇİLDİ"

Eski Trabzon, şimdiki CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’yi de eleştiren Başkan Şener, "Akif Hamzaçebi kardeşimiz Fenerbahçe Divan Kurulu’na seçiliyor. Bir Trabzonlu olarak bunlar hoş, şık şeyler değil. Zaten zor duruyoruz ayakta. Bari siyasetçilerimiz biraz yanımızda olsa. Seçim olalı bir yıl olmadı, daha ismini bilmediğimiz Trabzon milletvekili var. Bunların hepsi iyi günde yanımıza geliyorlar, maçları önden seyrediyorlar, böyle günlerde ne parlamentoda, ne şurada, ne burada en ufak bir yardım bile edemiyorlar."

SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI İSTİFA EDEBİLİR Mİ?

Trabzonspor’un aktif olarak öne çıkması için bir takım eylemler ortaya konulması gerektiğini de ifade eden Başkan Sadri Şener, şöyle devam etti:

"Bu toplantının aynısını İstanbul’da yaptık. Basında çıkan boyutunu görüyorsunuz. Şimdi yapıyoruz, bakalım yarın basında ne kadar çıkacak. Ama diyelim ki, burada 5–6 tane siyasi parti var. İl başkanları bu konuyla ilgili istifa etsinler, bütün genel merkezler buraya akın eder, gazetelerde manşet olur. Bunu yapabilecek bir il başkanı var mı aranızda? Yok. Bana deseler, ben yaparım. Hemen yaparım. (Sen Trabzon başkanlığından ayrıl, biz bu davayı kazanırız) deseler bir dakika durmam. Ama yapmazlar. Şehri de yakamayacağımıza göre bu konu diplomatik olarak böyle gidecek."

SUÇ İSNADI

Başkan Şener’in ardından konuşan Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz, hukuki girişimlerle ilgili bilgi verdi, "Delilerin takdir ve değerlendirmesi, sayın mahkemeye ait olmakla birlikte, iddianame ve ekli delileri içeren klasörlere bakıldığında kulübümüz ve yöneticilerine her hangi bir suç isnat edilemeyeceği kanaatindeyim" dedi.

"TRABZON HİÇ BİR KULÜPLE DÜŞMANLIK İSTEMİYOR"

Görüşlerini açıklayan Ak Partili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise şunları söyledi:

"Sadri Şener ve arkadaşları, 3 Temmuz’dan sonraki süreçte etik kurallara uyarak, beyefendice, medenice, tüm Trabzonspor taraftarları ile hukuk ilkeleri içinde kalarak bir ve beraber olarak, adalete uygun olarak şampiyonluğun verilmesi çalışmalarını yürütmüştür. Tüm Trabzon, hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi, futbolun temizlenmesi hususunda tam bir birlik sergilemiştir. Bu nedenle gururluyuz. Hiç bir takıma düşmanlık gütmeden futbolun temizlenmesini, hukukun üstünlüğünün sağlanmasını, adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Tüm kamuoyunun da bunu istediğine eminiz. Trabzon insan sevgisinin, uygarlığın, sporun ve futbolun başkenti. Böyle bir ahlakla büyüyen Trabzon ve Trabzonspor, hukukun üstünlüğünü ve adalete istiyor. Futbolun temizlenmesini istiyor. Hiçbir kulüple en ufak düşmanlık istemiyor."

Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı bölümle devam etti.