TARİHİNDE İLK KEZ HOLLANDA TAKIMI

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur maçında yarın akşam 22.05’te karşılaşacağı PSV Eindhoven, bordo mavili takımın tarihinde resmi bir müsabakada oynayacağı ilk Hollanda takımı olacak. Trabzonspor'un karşılaşacağı SV Eindhoven, daha önce Türk takımlarıyla 14 kez karşılaştı. PSV Eindhoven, bu maçlardan 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Trabzonspor ile PSV Eindhoven, 12 Ocak 2004’te Antalya’da hazırlık turnuvasında karşı karşıya gelmiş ve bu karşılaşma 2–2 sona ermişti.

HALİL ALTINTOP:"SAHA AVANTAJINI KULLANMALIYIZ"

Trabzonspor’un tecrübeli futbolcusu Halil Altıntop, PSV Eindhoven’le oynayacakları maçta saha avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

"Taraftarlarımızın coşkulu desteğini arkamıza alıp güzel bir sonuç elde etmeliyiz. Rakibimiz oldukça kaliteli bir takım. Ancak biz de kalitemizi Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız futbolla ortaya koyduk. Zorluk derecesi yüksek bir maç olacak. Ancak kazanmayı çok istiyoruz."

ZOKORA SON GOLÜNÜ PSV’YE ATTI

Cezası nedeniyle PSV Eindhoven müsabakasında forma giyemeyecek olan Didier Zokora, kariyerindeki en son golünü Hollanda temsilcisine attı. O dönem Tottenham forması giyen Zokora, 12 Mart 2008’de UEFA Kupası’nda karşılaştıkları PSV Eindhoven’e karşı oynadrı ve kariyerindeki son golü penaltıdan Hollanda temsilcisinin ağlarına gönderdi. Zokora, o günden itibaren yaklaşık 3 sezondur oynadığı hiçbir maçta fileleri sarsmayı başaramadı.

KULÜP BAŞKANLARLA SEÇİM KULİSİ

Başkan Sadri Şener, takımının yarın akşam karşılaşacağı PSV Eindhoven karşılaşmasına Bank Asya 1'inci Ligi, 2'nci ve 3'üncü Ligi'nde oynayan kulüplerin başkanlarını da davet etti. Başkan Şener'in kulüp başkanlarıyla Futbol Federasyonu seçimleriyle ilgili bir görüşme yapacağı da öğrenildi.

TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Tolga – Serkan, Mustafa (Celustka), Giray, Cech – Halil, Colman, Aykut, Olcan – Alanzinho, Burak

SAKAT: Vittek

CEZALI: Zokora

BİLET FİYATLARI: Maraton: 50 TL, Kapalı kenar: 75 TL, Kapalı orta: 100 TL, VIP: 250 TL, VIP Özel: 400 TL, Misafir seyirci tribünü: 50 TL