Başkanı Sadri Şener, kulüp dergisinin Ağustos sayısında, "Tarihi adımlar" başlığıyla yayınlanan yazısında artık yeni bir sezonun eşiğine geldiklerini hatırlatırken şunları söyledi:

"Elbette bu dönemde de tüm kupalara talibiz. Kapasitemizi en üst seviyede kullanarak, arzuladığımız hedeflere ulaşmanın gayreti içerisindeyiz. Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bir yanda sportif alanda takımımızı tekrar eski kimliğine kavuşturmak isterken, diğer taraftan da kulübümüzü ekonomik anlamda sağlam temeller üzerine oturtabilmenin mücadelesi içerisinde olduk. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz borsa operasyonu Trabzonspor’un geleceğine yönelik ciddi bir ekonomik yükü ortadan kaldırmış ve kulübümüzün geleceğini kurtarmıştır. Aynı şekilde büyük önem verdiğimiz projelerden biri olan Uzungöl HES’e de yaptığımız çalışmalar sonucunda EPDK’dan üretim lisansı almış durumdayız. Bu gelişme de kulübümüzün geleceği açısından büyük bir aşamadır. Trabzonspor’a yeni açılımlar getirecektir. Futbol kulüplerinin ekonomik anlamda ne oranda güçlü oldukları şampiyonluklara ve daha büyük hedeflere ulaşabilmelerinin belirleyicisidir."

"EKONOMİMİZİ GÜÇLÜ TUTARSAK BAŞARI ARTAR"

Başkan Şener, Trabzonspor’un konumu itibariyle her zaman büyük hedefleri ve zirve beklentisi olan bir kulüp olduğunu belirtirken de şu görüşleri savundu:

"Eğer ekonomimizi güçlü tutarsak başarılarımız daha da artar. Onun için ciddi projeler üretmeli, kamuoyu tarafından da bunların desteklenmesini sağlamalıyız. HES projemizle ilgili gelen kredi taleplerinden ne kadar doğru bir projeye imza attığımız görülüyor. Bu vesileyle projenin olgunlaşma aşamasına gelmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"2–3 SENE SABIR SÖZ KONUSU DEĞİL"

Sportif çalışmalarla ilgili bilgi de veren Başkan Şener, bu konuda şöyle dedi:

"Öncelikle unutulmaması gereken temel unsur, Trabzonspor’un beklentiler bazındaki özel durumu. Bizim için 2-3 sene sabır gibi bir düşünce söz konusu bile değil. A planımız her sene şampiyonluğa oynamak, B planımız ise gelecek yıllara yönelik oyuncu yetiştirmek olmalı. Bu gözle baktığımızda Galatasaray iyi bir takım oluşturdu. Fenerbahçe’nin geçen yıl ki motivasyon değerlerini yeniden yakalayıp yakalayamayacağı şüpheli. Beşiktaş’ın durumu zor gibi görünse de her zaman koca Beşiktaş’tır. Bizim takımı ise hazırlık müsabakalarında son derece iyi gördüm. Lige kadar tüm eksikler giderildiğinde daha da iyi olacağına inanıyorum."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF