Videoton maçı için Macaristan'da gazetecilerle sohbet eden Başkan Sadri Şener, kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalarda herkesin şike yapıldığını kabul ettiğini, ancak kendisine, "Sen bu işleri daha fazla karıştırma" dendiğini vurgularken şöyle dedi:

"Ben camiam için elimden geleni yapıyorum. Ama benim de gücüm bir yere kadar. Federasyon ve UEFA'nın beni karşısına alıp, (şike olmamıştır) diye ikna etmesi lazım. Bunu yapamıyorlar. Eğer beni ikna ederlerse şampiyonluk istemeyeceğim. Bu konuda ağzımı açmayacağım. Gelsinler, televizyonda tartışalım. Ben tek, onların hepsi olsun. Ama yapamazlar."

"HES'LER TRABZONSPOR'UN GELECEĞİNİ KURTARACAK"

Trabzonspor'a büyük fayda sağlayacak hirdoelektrik santralleri (HES) konusunda da büyük eleştiriler aldıklarını hatırlatan Başkan Sadri Şener, bu kouuda şunları söyledi:

"Yılda kim kime 10 milyon dolar veriyor? HES'ler Trabzonspor'un geleceğini kurtaracak. Ben yüksek mühendisim. Bu işlerden anlarım. Bizim HES doğaya zarar vermiyor. Bunu anlatamıyorum kimseye. Başbakan da bu projeleri destekliyor. Trabzonspor'un menfaati için hem şampiyonluğun verilmesi noktasında hem de diğer ekonomik girdilerin sağlanması konusunda elimden geleni yapıyorum. Dayanamadığım yerde de bırakırım."

"JANKO'NUN ALACAĞINI TAHSİL ETTİK"

Porto'dan alınan Marc Janko'nun çok iyi niyetli, kaliteli bir insan olduğunu da belirtern Başkan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Portekiz kulüpleriyle de ilişkilerimiz gelişti. Porto'dan Janko'yu aldık. Hatta 124 bin euroluk bakiye alacağı kalmıştı. Nevzat Aydın, Porto başkanını arayarak tahsil edilmesini sağladı. Janko çok mutlu oldu. Porto yetkilileri, (Sizinle her zaman iş yapabiliriz) dediler. Biliyorsunuz onların özellikle Güney Amerika'da çok geniş bir futbolcu izleme organizasyonları var. Bundan yararlanmayı düşünüyoruz. Benfica ile de Emerson konusunda görüşmelerimiz var. Portekiz kulüpleriyle iyi ilişkiler geliştiriyoruz. Bunun bize kaliteli futbolcu getirme konusunda faydalı olacağını düşünüyoruz."


ÖA(TM/AÖ)