Trabzonspor Dergisi'nin Mart sayısındaki yazısında şike süreciyle ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Şener, "Türk futbolunun son derece olağanüstü dönemlerden geçtiği şu günlerde Yönetim Kurulu olarak kulübümüz adına en doğru duruşu sergilemenin mücadelesi içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yaşanan malum süreçle ilgili olarak, yeni oluşan Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA’nın görüşleri doğrultusunda hareket edeceğini düşünüyorum. Bana göre bu ay içerisinde UEFA'nın İstanbul'da gerçekleştireceği genel kurul Türkiye liglerinin kaderini belirleyecek önemli bir organizasyon olacak. O güne kadar beklemek durumundayız" dedi.

HAKKIMIZI ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şener, "Zaman zaman sessiz kaldığımız yönünde kamuoyunda farklı yorumlarla karşılaşıyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak şunun altını ısrarla çizmeliyiz ki; öncelikle sessiz kalmadık. Hakkımızı gereken her koşulda aradık, aramaya da devam ediyoruz. Ses çıkarmaktan kasıt saldırgan bir tavır sergilemekse bu üslup bize uygun değil. Futbolun zaten gerilmeye yüz tutan ortamını daha da germek hiç birimize katkı sağlamaz. Ayrıca bu tavrımız güçsüz olduğumuzdan değil, aksine güçlülüğümüzden kaynaklanıyor. İzlediğimiz politikanın haklılığını zaman ilerledikçe herkes görecek. Zira bugüne kadar hep sürecin dışında kaldık, artık tam içindeyiz. Süreci yöneten ve istediğini alan bir güç olduk. Bütün mücadelemiz şampiyonluk kupasını Trabzon'a getirmek için. Bunu başarınca ne demek istediğimiz çok daha iyi anlaşılacak."


ÖA(TM/Aİ)