Teyzesi Meliha Er’in cenazesi için öğleden sonra Trabzon Havalimanı’na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayanlar arasında yer alan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, VIP Salonu’nda kısa süre görüştüğü Başbakan’dan Akyazı projesinin hızlandırılmasını rica etti. Dolgu çalışmalarının yavaş ilerlemesi nedeniyle stadyum inşaatına bir türlü geçilemediğini söyleyen Şener, “Bu çalışmanın hızlandırılması için talimatınızı bekliyoruz” dedi.

Trabzonspor'da, Sadri Şener başkanlığındaki yönetimin hidroelektrik santraliyle birlikte en önemli projesi olan Akyazı Stadı ve sosyal tesislerinde 40 bin kişilik stadyum, kulüp tesisleri, yat limanı, antrenman sahaları, spor salonu, gezi parkları ve otel yer alıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak proje için dolgu çalışmaları yaklaşık 1.5 yıl önce başladı. Çeşitli durdurma davaları nedeniyle zaman zaman aksayan dolgu çalışmasının tamamlanmasının ardından öncelikle stadyumun yapımına başlanacak. Trabzonspor, TOKİ’ye projeyi yapmasının karşılığı olarak Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun arazisini verecek.

REKTÖR BAYKAL'DAN ZİYARET

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü’ne seçilen Prof. Dr. Süleyman Baykal, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Trabzonspor yönetim kurulunu ziyaret etti. Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Rektör Baykal, Videoton maçında bordo mavili takıma başarılar diledi. Başkan Sadri Şener de, Rektör Baykal’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.