SOHBETTE AÇIKLADI

Başkan Sadri Şener, basın mensuplarıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı sohbette Türkiye şartlarının ne getireceğini bilmediğini, ancak 2013 yılındaki genel kurulda yeniden başkanlığa aday olmayı düşünmediğini söyledi. Bordo mavili kulübün daha Avrupa tarzı bir yönetim şekline geçmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Şener, "Yönetim kurulunun 5 üyesi Trabzon'dan olsa yeter. Her şeyin merkezi Ankara veya İstanbul'da. Bunun için diğer üyeler mecburen Ankara veya İstanbul'dan olmalı'' dedi.

"PROJE ÜRETECEKLER ADAY OLMALI"

Başkan Şener, 2013'teki genel kurulda herkesin aday olabileceğini vurgularken şunları söyledi:

"Ama başkan adayları çok farklı kişiler olmalı. Eski Trabzon'da böyle değildi ama şimdi böyle. Parası olan insanı çok seviyorsunuz. Parası olan insan hemen Trabzonspor Kulübü başkanı olsun, istiyorlar. Şu anda kulübün hiçbir yöneticiye bir lira borcu yok, kimseden para istemiyor. Kulübü imkanları ile dönüştürecek kişiler yönetici olmalı. Yeni proje bulup üreteceksin. Öyle başkan lazım, öyle yönetici lazım."

Başkan Şener, görevde bulundukları süre içinde Trabzonspor'un hep ilk üç sırayı aldığını, kupalar kazandığını da hatırlattı, "Trabzonspor ya birinci, ikinci, üçüncü oldu, kupalar kazandı. Kulübü belli bir yere getirdik, modern kulüp olduk ama daha ileriye getirilmeli'' dedi.

"BEŞİKTAŞ VE BURSA'DAN 6 PUAN"

Beşiktaş maçıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Başkan Sadri Şener, bu konuda şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ı kaldırıp hemen bir kenara atmayın, ismi yeter. Biz de iyi takımız. İnşallah 3 puanla dönersek daha sonra Bursaspor maçı var. Bursaspor da eski Bursaspor gibi değil ama ona kanmamak lazım. Beşiktaş ve Bursaspor'dan 6 puan alırsak o zaman çok mesafe alırız. İnşallah öyle olur.''

Bordo mavili futbolcularını da değerlendiren Başkan Şener, şunları söyledi:

"İyi kadromuz var. Emre Güral, çok iyi oyuncu. Janko henüz takımla ciddi antrenmanlar yapamadı. Yedek oyuncularımızın 10 milyon euro olduğu söyleniyor. Ama aynı durumda Galatasaray için 'yedekte bir takımı daha var' deniliyor. Bu niyetle alakalı bir şey. Elimizde çok süper bir kadro var. İki milli kalecimiz, yabancı milli oyuncularımız var. Zeki Yavru, Emre Güral gibi genç oyuncular var.''


ÖA(TM/AÖ)