Almanya kampına önceki gece gelen ve dün İtalyan 3. Lig takımı FC Südtirol ile oynanan karşılaşmayı izleyen Trabzonspor Başkanı Şener, hem takımın hem de yeni transferlerin performansını beğendi. Karşılaşma oynanırken basın mensuplarının yanına gelen ve sohbet eden Şener, özellikle yeni transferler Soner ve Yasin’i beğendiğini belirterek, “Emre de genç ve kaliteli bir oyuncu” dedi. Şener, Sapara’ya da ayrı bir parantez açmak gerektiğini vurgulayarak, “Geçen yıldan üzerine çok şey koymuş” ifadesini kullandı. Bu arada Gaziantepspor’un Serdar Kurtuluş’a karşılık Sapara’yı almak istediği hatta bir miktar da para vermeyi kabul ettiği ancak teknik direktör Şenol Güneş’in bu teklifi anında reddettiği öğrenildi. Sapara’nın hem maçlarda hem de hazırlık kampındaki performansını beğenen tecrübeli teknik adamın, Slovak oyun kurucuyu bu sezon takımda görmek istediğini yönetime ilettiği vurgulandı. Bordo mavili yönetimin de Sapara ile ilgili gelen teklifleri bu nedenle geri çevirdiği belirtildi.

OYUNCU ALMADAN GÖNDERMEK YOK

Başkan Şener’in ayrıca ‘meşhur bir oyuncu’ alacağını söylemesi de camiayı heyecanlandırdı. N’Doye transferinde hüsrana uğrayan Başkan Şener’in, pazartesi günü Türkiye’ye dönmekten vazgeçmesi ve Almanya’da kalması da transferde hareketli günlerin yaşanacağının habercisi oldu. Şener’in hafta sonuna kadar bir ya da iki oyuncuyu bordo mavili renklere bağlayabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Teknik direktör Şenol Güneş’le isimler konusunda mutabık kalan Şener’in elindeki listede ilk sırada Malaga’nın Venezuellalı genç forveti Jose Salomon Randon, Marsilyalı Andre-Pierre Gignac ve Rubin Kazan’ın Nijeryalısı Obafemi Martins olduğu vurgulandı. Stoper ve sol bek konusunda ise Lukoviç ve Emerson tercihlerinin zorlanacağı öğrenildi.

Teknik direktör Şenol Güneş’in, oyuncu alınmadan takımdan yabancı gönderilmesine sıcak bakmadığı da ifade edildi. Bordo mavililer Alanzinho’ya Katar’dan 1 milyon 750 bin euroluk teklifi de bu nedenle askıya aldı.

AĞIR ANTRENMAN VE İZİN

Trabzonspor, Almanya kampındaki hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Çalışmaya hasta olan Marek Cech ile FC Südtirol maçındaki yorgunluğa bağlı dinlendirilen Sapara katılmadı. Isınma ve oyunla devam eden idman, fiziksel kapasiteye dönük istasyon çalışmasıyla sona erdi. Oyunlar sırasında futbolcuların neşeli oluşu  dikkat çekti. İstasyon çalışması sırasında adeta pestilleri çıkan oyuncular, sıcak havanın da etkisiyle sık sık suya hücum etti. Bu sırada antrenörlerin oyuncuları, “Suyunuzu yarım bırakmayın. İhtiyacınız var. Tüm suyu için” diye uyarması da dikkat çekti. Antrenmanın sonunda yer minderini eline alan antrenör Şeref Çiçek futbolcuları, “Arkadaşlar bu minderleri yeni aldık. Kramponla üzerine basmayın. Mindere zarar veriyorsunuz” diyerek uyardı. Teknik direktör Şenol Güneş, akşam antrenmanını iptal ederek takıma izin verdi. Bordo  mavililer hazırlıklarını yarın çift antrenmanla sürdürecek.


 




Oyuncu almadan satmam