GERGİNLİKLERİ BİR TARAFA BIRAKMALIYIZ

Başkan Sadri Şener, Süper Final öncesinde kulüp dergisinde yayınlanan yazısında hem taraftarlara, hem rakiplere, hem de hakemlere mesajlar verdi. 

Sezonunun tamamlanmasının ardından tüm dikkatlerin Süper Final’e çevrildiğini vurgulayan Şener, “Bu zorlu mücadelede ülkenin en büyük dört takımı karşı karşıya gelecek. Zevkli ve heyecanlı müsabakalar oynanacağına inanıyoruz. Bu süreç son derece kritik ve hiç rastlamadığımız bir dönem olacak. Bu nedenle bir çok açıdan dikkatli davranmalıyız. Gerginlikleri bir tarafa bırakıp, takımımıza ve kulübümüze zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Centilmenliği bir an olsun elimizden bırakmamalıyız. Buna sadece biz değil, bütün kulüpler ve camialar özen göstermeli” ifadesini kullandı.

HAKEMLER DE ÖZEN GÖSTERMELİ

Süper Final’de oynanacak her maçın derbi, her maçın final olduğunun da altını çizen Trabzonspor Başkanı Şener, hakemleri de uyararak, “Her maçın final olması nedeniyle görev yapacak hakemlere de büyük görevler düşüyor. Bizler yöneticiler olarak onları rahat bırakmalıyız ancak onlar da futbolun gerektirdiği kararları vererek, kuralları uygulamalılar. Kitabın dediğini yapmalılar” değerlendirmesinde bulundu.

Şener, sportif konularla uğraşırken, kulübe ekonomik anlamda ciddi katkılar getirecek adımları atmaya da özen gösterdiklerini vurgulayarak, “Geleceğimiz adına büyük önem verdiğimiz HES projemizin ÇED raporları bitti. Lisansları alınıyor. Projeleri çiziliyor. Kredi müracaatlarımızı yapmaya başladık. 40 milyon dolarlık projenin yüzde 40’ını kendi öz sermayemizden karşılayacağız. Geri kalanını da bankadan temin edeceğiz. Ek kaynaklar yaratma adına bazı planlarımız da mevcut. Atacağımız adımlarda camiamızın bizlere vereceği destek de büyük önem taşıyor” dedi.

GÜNEŞ’İN HEDEFİ TAM KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Pazar günü Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ilk maçında karşılaşacakları Fenerbahçe maçına tam kadro çıkmayı amaçlıyor. Sakatlıkları nedeniyle hafta içinde antrenmanlarda takımla birlikte çalışamayan Volkan ve Burak’ın Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi için sağlık ekibine talimat veren Güneş, Fenerbahçe’ye karşı ideal dizilişle oynamak için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Fenerbahçe karşısında Serkan, Giray, Mustafa, Cech dörtlüsüyle savunma hattını oluşturmayı amaçlayan tecrübeli teknik adam, orta sahada cezası nedeniyle Orduspor maçında görev alamayan Colman’ın dönüşüyle rahatladı. Zokora, Olcan, Alanzinho ve oynayacak duruma gelmesi halinde Volkan’ı orta sahada görevlendirmeyi planlayan Güneş, Fenerbahçe orta sahasının etkinliğini azaltmak için genç Aykut’a da orta sahada görev verecek. Bordo mavililer, Burak ile de gol yollarında şans arayacak.