GÜNEŞ İSTİYOR

Son yılların en kötü defans performanslarından birini sergilediği geçen sezonu 39 gol yiyerek tamamlayan Trabzonspor, yeni sezonda önceliğini ‘savunmaya takviye’ olarak belirledi. Bu hedef doğrultusunda öncelikle İngiltere’nin Leicester City takımının Fildişi Sahilli stoperi Souleman Bamba’yı kadrosuna katan bordo mavililer, şimdi de Bamba’ya partner bulma peşinde.

Teknik direktör Şenol Güneş’in, “Geçen sezon Glowacki’nin sakatlığı sonrasında stoper mevkiinde alternatif oyuncu sayımız sıfırlandı. Yoğun maç trafiğini sadece Giray ve Mustafa ile atlatmaya çalıştık. Bu sezon böyle bir sıkıntı yaşanmasını istemiyorum” şeklindeki sözleri üzerine bir stoper daha almaya karar veren Trabzonspor’da, Bamba’nın yanına alınacak isim konusunda araştırmalar sürdürülüyor. Bir süre önce gündeme gelen İspanya’nın Malaga takımında forma giyen Hollanda Milli Takımı’nın stoperi Joris Mathijsen ile yeniden ilgilenmeye karar veren Trabzonspor, bu oyuncunun şartları konusunda bilgi toplamaya başladı. Avrupa Şampiyonası öncesi gerçekleştirilen ilk temasta Mathijsen için 7 milyon euro bonservis fiyatı isteyen Malaga ile yeniden temasa geçecek olan Trabzonspor’un, bu oyuncunun fiyatını aşağıya çekmeye çalışacağı öğrenildi.

Bordo mavililerde gündemdeki ikinci isim ise Mersin İdmanyurdu’nun Kamerunlu 22 yaşındaki stoperi Joseph Boum. Geçen sezon 29 Süper Lig maçında Mersin İdmanyurdu forması giyen Kamerunlu oyuncununTürkiye ligini tanıdığı için uyum sorunu çekmeyeceğini düşünen Trabzonspor yönetimi, bu oyuncu için de güney ekibinin kapısını çaldı. İlk görüşmede Boum için 2 milyon euro isteyen Mersin İdmanyurdu ile görüşmelerin sürdüğü, Trabzonspor’un 1.5 milyon euroya kadar çıktığı öğrenildi. Trabzonspor’un Boum için şimdilik bekleme kararı aldığı vurgulandı.

GAZİANTEP DEFTERİ KAPANDI

Gaziantepspor’la Serdar Kurtuluş ve Cenk için yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca Trabzonspor bu transferlerden vazgeçti. Gaziantep ile görüşmeleri yürüten yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu, kırmızı siyahlı ekiple yaptığı görüşmelerde fiyatta anlaşamadı. Gaziantep’in özellikle Serdar için yüksek fiyat istemesi üzerine bordo mavililer bu defteri kapattı. Gaziantepspor’un, Trabzonspor’un Serdar Kurtuluş’a karşılık Sapara’yı teklif etmesine, “Sapara ve 2 milyon euro isteriz” cevabını verdiği, bordo mavililerin ise son olarak Sapara ve 500 bin euro teklif etmesi üzerine görüşmelerin tıkandığı vurgulandı.

UEFA’NIN NİHAİ KARARI BEKLENİYOR

Trabzonspor, UEFA’nın TFF ve Fenerbahçe’ye gönderdiği yazı konusunda sessizliğini koruyor. Bordo mavili yöneticiler, UEFA’nın bu yazısının herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı konusunda hem fikir olduklarını belirterek, “Zaten söz konusu yazıda ‘Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, şu an itibari ile Fenerbahçe SK'nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir’ ifadesi yer alıyor. Yani nihai karar henüz verilmiş değil. Bu nedenle UEFA Disiplin Kurulu’nun birkaç gün içinde vereceği bilinen kararı bekliyoruz. Ondan sonra elbette bizim de söyleyecek bazı sözlerimiz olacaktır” dediler.

BURAK’I BEKLİYORLAR

Trabzonspor’da Burak Yılmaz konusundaki belirsizlik en fazla can sıkan konuların başında geliyor. Yönetime Avrupa’ya gitmek istediğini belirttikten sonra başta İtalyan takımları olmak üzere hemen her gün başka bir kulüple adı gündeme gelen Burak Yılmaz’ın durumundaki belirsizlik bordo mavilileri de zor durumda bırakıyor. Burak’ın yerine forvet arayışlarına başlamak için golcü oyuncunun transferinin kesinleşmesini bekleyen Trabzonspor’da Asbaşkan Nevzat Şakar, “Teknik direktörümüz Şenol Güneş, Burak kesin olarak ayrılmadan forvet transferi yapmayı düşünmüyor. Ayrıca Burak bugün – yarın ayrılırsa paniğe kapılacak bir kulüp değiliz. Çünkü elimizde Halil, Vittek ve Henrique gibi forvetlerimiz var. Bu saydığım isimler de kaliteli futbolcular. Ama Şenol Hoca isterse bir forvet alabiliriz” dedi.


ÖA(TM/Aİ)