FC Toulouse’un Tunuslu stoperi Aymen Abdennour ile Liecester City’nin Fildişi Sahilli 1.90’lık kulesi Sol Bamba bordo mavililerin listesinde ilk sıralardaki yerini koruyor. Geçen sezon sakatlıkları nedeniyle yeterli verim alınamayan Barış Özbek ve Vittek ise Trabzonspor’un yeni transferleri olarak görülüyor.

ZİRVE PAZARTESİ

Şampiyonlar Ligi Finali’ni izlemek ve UEFA yetkilileriyle şike sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Münih’e giden Başkan Sadri Şener’in yarın İstanbul’a dönmesiyle birlikte Trabzonspor’da hareketli saatler yaşanmaya başlayacak.

Şener, son açıklamasıyla kafaları karıştıran teknik direktör Şenol Güneş ve Asbaşkan Nevzat Şakar’la pazartesi günü bir araya gelerek son gelişmeleri masaya yatıracak. Güneş’in rahatsızlıklarını dinleyecek olan Şener, ayrıca Münih’te yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi de verecek. Başkan Sadri Şener’le yapacağı görüşmenin ardından Şenol Güneş’in de yol haritasını çizeceği belirtildi. 24 Mayıs’ta bir etkinliğe katılmak üzere Güney Kore’ye gidecek olan Güneş’in, bu seyahat öncesinde kararını vermesinin beklendiği de öğrenildi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şenol Güneş’in karar verme sürecinin gölgesinde transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’un önceliği stoper mevkisi. Polonyalı Glowacki’nin gönderilmesinin ardından Giray – Mustafa Yumlu ikilisi takımdaki tek stoper adayları olarak kaldı. Bu durumun gelecek sezon Türkiye ve Avrupa’da yapılacak maçlarda sıkıntı doğuracağını hesaplayan yönetim, belirlenen adaylarla temasa geçti. Malaga’nın Hollandalı stoperi Joris Mathijsen’i bonservis bedelinin yüksekliği nedeniyle şimdilik beklemeye alan bordo  mavililer, Fransa 1. Lig ekibi Toulouse’nin Tunuslu stoperi Aymen Abdennour ve İngiltere 1. Lig ekiplerinden Licester City’nin Fildişi Sahilli oyuncusu Souleymane “Sol” Bamba ile ilgilenmeyi sürdürüyor. Özellikle eski oyuncuları Umut Bulut’un ısrarla tavsiye ettiği Abdennour’u listenin başına koyan bordo maviiler, bu oyuncunun bonservis bedelinde indirime gidilmesi için Fransız kulübüyle görüşmelerini sürdürüyor. Zokora aracılığıyla temasa geçilen 1.90’lık stoper Sol Bamba’nın Trabzonspor’a gelmeye hazır olduğu belirtildi.

YENİ TRANSFERLER: VİTTEK VE BARIŞ

Trabzonspor’a Ankaragücü’nden sezon başında büyük umutlarla gelen ancak ligin 2. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye maçında çapraz bağ sakatlığı geçirdikten sonra yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Slovak oyuncu Vittek, yeni sezon öncesi bordo mavililerin gol yollarındaki en büyük güvencelerinden biri olarak görülüyor. Burak Yılmaz’ın takımda kalıp kalmayacağının belli olmaması nedeniyle forvet transferine henüz yönelmeyen bordo mavili yönetim, Vittek’i yeni transfer gibi değerlendiriyor. Galatasaray’dan alınan genç oyuncu Barış Özbek ise, takımla hazırlık kampına bile katılamadan sakatlanmasının ardından iyileşme sürecini tamamladı ve son antrenmanlarda forma giymeye hazır görüntü verdi. Her iki oyuncunun da hazırlık kampı ve hazırlık maçları sırasında takımla uyum sorununu da aşarak yeni sezonda ilk 11’i zorlaması bekleniyor.

EGEMEN ZOR

Beşiktaş’ta yaşadığı ücret sorunu nedeniyle takımdan ayrılması gündeme gelen ve adı eski takımı Trabzonspor’la anılan Egemen Korkmaz’ın bordo mavili takıma dönmesinin zor olduğu belirtildi. Bordo mavili yöneticiler, Beşiktaş’a gidebilmek için adeta köprüleri atan Egemen’in Trabzon’a dönme ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Yine de stoper arayışlarından sonuç alınamaması durumunda milli oyuncu ile bir görüşme yapılabileceği vurgulandı.


ÖA(TM/Aİ)