Süper Final serisine lider Galatasaray’ın 11 puan gerisinde başlayacak olan Trabzonspor yönetiminin iki önemli ismi Asbaşkan Nevzat Şakar ve Genel Sekreter Hasan Yener, matematiksel olarak şansları sürdüğü sürece şampiyonluğu kovalayacaklarını söyledi. Asbaşkan Nevzat Şakar, buna rağmen şampiyonluk şanslarını değerlendirirken gerçekçi olmak zorunda olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Şansımız tabii ki az. Ama bu hiç yok demek değil. İkinci olup Şampiyonlar Ligi elemelerine kalmayı da başarı olarak kabul ediyoruz. Kulüp olarak bu sezon büyük sıkıntılar yaşadık. 3 Temmuz'dan bu yana süren olayların yanı sıra rakiplerimizden de 11 maç daha fazla oynadık. Bu yılı kulübümüz açısından kayıp yıl olarak görüyorum. İnşallah Play Off’ta ikinci oluruz, en azından Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılırız diye düşünüyorum.”

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de, Trabzonspor’un hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunun altını çizerek, “Ancak bu yıl Galatasaray’ın elde ettiği avantajı kimse göz ardı edemez. Süper Final’e bizden bayağı bir puan farkıyla giriyorlar. Bu bakımdan Galatasaray şanslı. Ama matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece şampiyonluğu kovalamaya devam edeceğiz. En azından Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynama adına ikinci sırayı almak hedeflerimizden biri. Trabzonspor’un hedefi Avrupa’da önümüzdeki sezon da mücadele edebilmek” dedi.

ŞENER’SİZ YÖNETİM

Trabzonspor’da Başkan Sadri Şener’in yarınki maça gitmeyeceği kesinleşti. Şener dışındaki yöneticilerin ise tam kadro olarak Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki yerlerini alacakları ve takımı destekleyecekleri belirtildi. Sadri Şener’in, dünkü açıklamalarla doruğa çıkan iki kulüp arasındaki gerginlik nedeniyle kesin kararını vererek yönetim kurulu üyelerine bildirdiği ve Saraçoğlu’na kesinlikle gitmeyeceğini söylediği öğrenildi. Trabzonspor’u Asbaşkan Nevzat Şakar’ın temsil etmesi beklenirken, Genel Sekreter Hasan Yener ve bir çok yöneticinin de tribünde yerlerini alacağı öğrenildi.

FENERBAHÇE İLE 107’İNCİ RANDEVU

Spor Toto Süper Final'in 1. haftasında yarın Trabzonspor ile Fenerbahçe 107. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette, Trabzonspor’un 37, Fenerbahçe’nin 40 galibiyeti bulunuyor. 29 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe’nin attığı 128 gole Trabzonspor 125 golle cevap verdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ligde oynanan müsabakalarda ise bordo mavililer 22, sarı lacivertliler ise 30 galibiyet elde etti. 24 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 98 golüne, Trabzonspor 84 golle yanıt verdi.

BASKETBOLDA KRİTİK VİRAJ

Hafta içinde kendi sahasında Antalya BŞB’yi farklı yenerek ligde kalma umudunu koruyan Trabzonspor Basketbol takımı da yarın Bandırma Kırmızı deplasmanında galibiyet arayacak.

Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp, artık her maça final gözüyle baktıklarını ifade ederek, “Antalya karşısında takımımız çok iyi bir oyun ortaya koyarak galibiyeti hak etti ve kazandı. Aynı oyunumuzu Bandırma Kırmızı karşısında da parkeye yansıtarak gelecek haftalar için umudumuzu korumak istiyoruz. Her maça galibiyet amacıyla çıkıyor ve ligde kalacağımıza inanıyoruz” dedi.

TRABZONSPOR’UN FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11’İ:

Tolga– Serkan, Giray, Mustafa, Celustka– Volkan, Zokora, Colman, Aykut, Olcan – Burak

SAKAT: Sercan, Vittek

CEZALI: Yok



ÖA(TM/Aİ)