"YENİ SEZONUN PLANLAMASINI YAPIYORUZ"

Asbaşkan Nevzat Şakar, teknik direktör Güneş’in Kulüp Başkanı Sadri Şener'le aralarındaki görüş farklılıkları yüzünden görevini bırakıp Katar’da bir takımla anlaştığı, Başkan Şener’in de takımın başına Tolunay Kafkas’ı getirmek için anlaşmaya vardığına ilişkin söylentilerin doğru olmadığını söyledi. Asbaşkan Şakar, bu konuda şöyle konuştu:

"Şenol Güneş'le dün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yeni sezon planlaması için bir araya geldik. Transfer konusunu da enine boyuna konuştuk. Takımdan gönderilecek oyuncularla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Alınması düşünülen oyuncuları değerlendirdik. Bize isteklerini iletti. Önümüzdeki günlerde transfer listesini bize vereceğini söyledi. Güneş’in takımda kalıp kalmayacağı diye bir şey bizim gündemimizde yok. Dünkü toplantıda da aramızda bu konu hiç açılmadı. Zaten kulübün geleceğiyle ilgili planlar yaparken böyle bir şey mümkün olur mu? Kendisini bırakmayacağız. Onun gitme niyeti olsa bile bırakamayız. Kulübe vereceği hizmetler var. İnsan kendi kulübünü bırakıp gider mi?"

"BURAK'A TEKLİF YOK"

Golcü oyuncuları Burak Yılmaz için kendilerine şu ana kadar ulaşan her hangi bir teklif olmadığını da vurgulayan Asbaşkan Şakar, daha sonra şöyle konuştu:

"Burak, kişiliğine güvendiğimiz, dürüst bir oyuncumuz. Sözleşmesinde bildiğiniz gibi bir madde var. Bu para ödenirse gidebilir tabii ki. Ama şu ana kadar hiç bir kulüpten Burak’ın transferiyle ilgili bize gelen bir teklif yok. Takımla ilgilenen arkadaşlarımıza söylediğine göre, bir an önce sezonun yorgunluğunu üzerinden atıp yeni sezonu takımla birlikte açmak istiyor."

"HERKES GİTSİN ŞENOL GÜNEŞ KALSIN"

Trabzonspor taraftarları da internet sitelerine yaptıkları açıklamalarda Şenol Güneş’in takımdan ayrılacağı yönündeki söylentilere sert tepki gösterdi. Bu tür iddiaların kulübe yönelik yürütülen, "Bizans oyunlarının" bir parçası olduğunu öne süren taraftarların bazılarının görüşleri şöyle:

"Şenol Güneş giderse bence 15 yıl geriye gideriz. Kümeye oynayabilecek kadrolarla şampiyonluğa oynamak için başkası yok", "Şenol Güneş'i eleştiren bizden değildir. Onsuz Trabzonspor asla kabul edilemez. İnanmayın böyle saçma haberlere", "Ne yazık ki hemen bir kaç Şenol hoca karşıtı yorumlara başlamış. İşte bu kafaların yüzünden biz asla kenetlenemiyoruz", "Bu dönemde asla. Teknik direktörlüğünü beğenmememe rağmen bu dönemde gitmemeli Trabzon halkına verecek çok şeyi var. Kendisinden istifade etmesini bilmeliyiz", "Gerekirse herkes gitsin ama Şenol hoca kalsın", "Lig bitti ama Trabzon’u karıştırma istekleri hala bitmedi", "İçimizdeki İrlandalılar her zaman kaleyi içten yıkmaya çalışıyorlar", "Şenol hocasız Trabzonspor düşünemiyorum. Bu takımı seneye yine şaha kaldıracaktır", "Şenol hoca gitti mi, heyecan da biter ruh da gider. Çok erken. Sakın öyle bir hata yapılmasın. Bizler kafaya oynamaya alıştık. Bizi tekrar 5-10 sene evlere kapatmayın", "Bizans oyunlarında son perde"


ÖA(TM/AÖ)