"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Kendilerine Trabzonspor’a kupa verileceği ve şampiyonluklarının tescil edileceği sözünün seçimden önce verildiğini belirten Asbaşkan Nevzat Şakan, şöyle devam etti:

"Ama tabi verilen sözler, seçimden sonra unutuldu. Hukuken haklarımızı aramayı devam ettiriyoruz. Sonuna kadar da devam ettireceğiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağız. Futbol Federasyonu’yla ilgili suç duyurusu yapacağız. Süreç devam ediyor."

"4 PUAN KAPATILMAYACAK BİR FARK DEĞİL"

Mersin İdmanyurdu maçında gerçekten çok kötü bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan Asbaşkan Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu oyunla galibiyet, zaten bizim hakkımız değildi. Oyuncularımızı tanımakta zorluk çektik. Ama bu hep böyle devam etmeyecek. Oyuncularımız da bunun bilincinde ve kötü oynadıklarını kabul ediyor. Zaten ligin henüz başı sayılır. Daha altıncı haftadayız. 4 puan çok da kapatılmayacak bir fark değil. Umuyorum ki oyuncularımız Kasımpaşa maçıyla bir çıkışa geçeceklerdir. İnşallah bu çıkışımız ligin sonuna kadar sürecek. Ligi şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz."

"BİRLİK İÇİNDE OLMAMIZ GEREK"

Kulübün onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la hem yönetim hem de teknik direktörleri Şenol Güneş arasında yaşanan polemiğin kimseye yarar sağlamayacağını hatırlatan Asbaşkan Şakar, bu konuda şunları söyledi:

"Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamalarını o günkü şartlarda konuştuk, açıklama yaptık. Bunu tekrar kaşımanın kulübümüze bir yarar getireceğini düşünmüyoruz. O bakımdan bu olayı dondurmayı düşünüyoruz. Bu konuda çok fazla da bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü hep bir camianın insanlarıyız. O bir şey söyledi, öbürü bir şey söyledi, olaylarına girmek istemiyoruz. Çünkü bunlar faydası olmayan tartışmalar. Bu süreçte birlik içinde olmamız gerekir. Kulüp ve Trabzon kenti olarak çok önemli bir sınav veriyoruz. Hep birlikte  güçlerimizi birleştirmemiz gereken bir zamanda bu tip şeylere girmek doğru değil."

KAZAK TAKIMIYLA HAZIRLIK MAÇI

Öte yandan Trabzonspor, milli takım maçları yüzünden lige verilecek arayı, Kazakistan’ın Kakaganda takımıyla dostluk maçı yaparak değerlendirecek. Önce Antalya’ya kampa gitmeyi düşünen ancak daha sonra bu programı iptal edilen bordo mavililer, 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak Türk Dünyası Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı kapsamında 15 Ekim 2012 Pazartesi günü akşamı Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Kazakistan’ın Karaganda takımıyla dostluk maçı oynayacak.

HAFTANIN KAZANANI TRABZONSPOR

Mersin İdmanyurdu karşısında aldığı 1-1'lik beraberlikte kötü oyun oynhadığı için eleştirilen Trabzonspor, yine karlı çıktı. Bordo mavili taraftarlar, Galatasaray’ın Orduspor’a 2–0, Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’ya 2–0, Beşiktaş’ın da Sivasspor’a 1–0 yenildiği haftada Mersin İdmanyurdu karşısında alınan 1 puanla ‘haftanın kazananı’ olduklarını belirten taraftarlar, "Kötü futbol ve kötü sonuç. Ama biz de tesellimizi böyle buluyoruz" yorumunu yaptılar.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF