Asbaşkan Nevzat Şakar, kritik Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Sadece bir lig maçı oynayacaklarının altını çizen ve tansiyonun yükseltilmemesi gerektiğini söyleyen Şakar, "Zokora tek cezalı oyuncumuz. Onun haricinde tam kadro hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Fenerbahçe maçı ligdeki normal maçlardan biri ama bu maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Oyuncularımız hırslı, arzulu ve istekli. Bu maçı kazanıp, ligde ikinci sırayı almak ve Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için Fenerbahçe ile olan 10 puan farkı 7’ye indirmeyi amaçlıyoruz. Play - Off' lara 3 puan geride girmek de bizim için avantajlı bir skor olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM İNŞALLAH HÜRRİYETİNE KAVUŞUR"

Şakar, Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir’in, "Başkanımız Aziz Yıldırım’ın cuma günü tahliye olması halinde Trabzon’a başkanımızla gitmek istiyoruz” sözlerini değerlendirerek şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım inşallah hürriyetine kavuşur, bir an önce çıkar. Biz kimsenin içeride olmasından memnunluk duyacak kulüp ve insanlar değiliz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Mahkemede yaptığı açıklamaları oradaki psikolojisine bağlamak istiyorum.

Olay zaten yüce Türk adaletine intikal etmiş durumda. Adaletin en sağlıklı ve doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Ama gelirlerse de en iyi şekilde Trabzon’un dostluğunu ve misafirperverliğini göstermek isteriz."

"ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ AZ"

Nevzat Şakar, Süper Final sonrasındaki şampiyonluk şanslarını değerlendirirken de "Biraz gerçekçi olmak lazım. Şansımız tabii ki az. Ama hiç yok demek değil. İkinci olup şampiyonlar ligi elemelerine kalmayı da başarı olarak kabul ediyoruz. Kulüp olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Bu olaylar var ve rakiplerimizden 11 maç daha fazla oynadık. Bu gitgeller ve dedikodular oyuncularımızı da bir hayli yıprattı. Bu bakımdan bu yılı kulübümüz açısından kayıp yıl olarak görüyorum. İnşallah Play Off’ta ikinci oluruz, en azından Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

TARAFTARIMIZA GÜVENİYORUM

Fenerbahçe maçı öncesinde taraftarlara da mesaj gönderen Nevzat Şakar, "“Bu yıl hiç ceza almadık. Bu çok önemli. Şu anda da centilmenlik sıralamasında da ilk üç takım arasındayız. Gençlerbirliği, Galatasaray ve Trabzonspor centilmenlik liginde ilk üç sırada bulunuyor. Sahamız hiç kapanmadı. Trabzonspor diğer takımlara olduğu gibi Fenerbahçe’ye de dostluk ve centilmenliğini gösterecektir. Buna inanıyorum. Zaten bizim seyircimiz Türkiye’deki en bilinçli, en centilmen seyircilerden biridir. Onun için hiçbir taraftarımızdan şüphe duymuyoruz. Taraftarımız 90 dakika boyuca takımımızı destekleyecektir. Futbolcularımız da sahada futbolunu oynayarak kazanmak isteyecek" dedi.

20 GÜN SONRA TRANSFER RAPORU GELECEK

Şakar, sezon sonu yaklaştıkça iç ve dış transfer konusunda çalışmaların hareketlendiğini vurgulayarak, "Araştırma komitemiz yurt içi ve yurtdışında olmak üzere çalışmalarına devam ediyor. 15 – 20 gün sonra nihai rapor gelir. Alınacak oyuncular seçilir. Kulübümüzün ihtiyaçları doğrultusunda eksik yerlerimize oyuncu katmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

"BURAK’IN GİDECEĞİNİ SANMIYORUM"

Nevzat Şakar, Burak Yılmaz’ın transferi konusunda ise şöyle konuştu:

"Burak’ın sözleşmesinde ‘5 milyon euro getirirse gider’ maddesinin olduğu doğrudur. Ama şu ana kadar Burak’la ilgili bize ulaşan resmi bir teklif yok. Burak’ın Trabzonspor’u bırakıp Avrupa dahi olsa başka bir kulübe gideceğini düşünmüyorum. Kendisi de burada rahat ve huzurlu olduğunu söylüyor. Burak’ın başından daha önce bazı deneyimler geçti. Kendisi de bunun bilincinde. Trabzonspor’da kendini buldu. Önemli bir oyuncu olduğunu Trabzon’da kabul ettirdi. O yüzden ben şahsen bizden ayrılacağını düşünmüyorum."

BİLETLERE YOĞUN İLGİ

Bu arada dün satışa sunulan Trabzonspor – Fenerbahçe maçı biletlerine taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor. Kulüp yetkilileri, Ziyabey Sitesi ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu gişelerinden satışa sunulan biletlerin yarına kadar tükenmesini beklediklerini söyledi. Trabzonspor – Fenerbahçe maçını izlemek isteyen kadın ve 16 yaş altındaki çocuklar için davetiye niteliğindeki biletlerin de cumartesi günü stad gişelerinden dağıtımının yapılacağı vurgulandı.