Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine katılan Trabzonspor Mali Saymanı Emin Kahraman, "Zokora’dan sonra Afrika’nın önemli oyuncularından birisini daha kadromuza kattığımız için mutluyuz. Dileğimiz, Bamba’nın bugüne kadar sergilediği performansı burada da ortaya koyarak elde edeceğimiz başarılarda önemli rol oynaması. Güçlü kadromuzu daha da güçlendiriyoruz. Daha iyi futbol izletmek istiyoruz" dedi. Yönetim olarak uzun vadeli düşündüklerini vurgulayan Emin Karaman, şöyle devam etti:

"GELENLER GİDENLERİ ARATMAYACAK"

"Ülkemizde ön plana çıkan genç, yetenekli, isminden söz ettiren yetenekli oyuncuları bünyemize katarak onları yeni yıldızlar haline getirmek düşüncesindeyiz. Son yaptığımız transferlerle gelecek 5 yılın takımını oluşturuyoruz. Gönderdiğimiz oyuncularımız da var. Hani bir söz vardır, (gelen gideni aratır) diye. Bamba ve bu gibi transferlerle gelenlerin gidenleri aratmayacağına inanıyoruz. Alt yapımız ve A takımımızla güçlü bir kadroyla ligde şampiyonluklar yaşayacağız."

KONUŞMASINA TÜRKÇE BAŞLADI

İmza töreninde duygularını anlatan Souleymane Bamba da bir kağıda yazılan, "Burada olmaktan çok mutluyum. Umarım yakında sizinle Türkçe konuşurum" cümlesini Türkçe okumaya çalıştı. Bamba, "Şimdilik bu kadar söyleyebiliyorum. Ama daha iyi olacağım” dedi. Trabzonspor’da gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden 27 yaşındaki Bamba, daha sonra şunları söyledi:

"ZOKORA İKNA EDİCİ SEBEP OLDU"

"Burada yapmam gereken çok şey var. Yeni oyuncuyum. Göstermem gereken bir potansiyel var. Takıma katkı sağlamam gerekiyor. Transferim gerçekleşmeden önce beni ikna eden iki önemli unsur oldu. Yakın çevremdeki insanlara danıştığımda bana kulüple ilgili hepsi olumlu şeyler söyledi. Diğeri de Zokora’nın verdiği referans. Onun burada olması benim için ikna edici sebep. Bu külübün tarihi boyunca büyük hedeflere oynadığını biliyorum. Tarihsel rolü hakkında da bilgi edindim. İstanbul kulüplerinin oluşturduğu egemenliğe karşı büyük mücadele verdiği ve bunda da başarılı olduğunu biliyorum. Böyle bir kulübün parçası olabilmek benim için büyük gurur vesilesi."

"HALİLHODZİC SÖZLERİ REFERANS OLDU"

Eski antrenörlerinden Vahid Halilhodziç’le iyi bir ilişkisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bamba, şöyle devam etti:

"Onunla yakın ilişkimiz var. Benim için en önemli referans şuydu. Fransa’da bir röportajında, kendisinden Paris Saint Germain ve Trabzonspor’u karşılaştırması istediğinde, Trabzonspor’un Paris Saint Germain’e kıyasla çok daha üst düzey hedeflere oynadığını ve daha üst düzey bir kulüp olduğunu söylemişti. Onunla irtibat kurmaya çalıştım ama sanırım seyahatteydi ve konuşamadık. Ama benim için gazeteye söyledikleri yeterliydi."

Rekabetten çekinmediğini, genç oyunculara da elinden gelen yardımı yapmayı istediğini vurgulayan Bamba, "Türkiye’de oynayan Fildişi Sahilli oyuncularla konuştuğumda hepsi üst düzey rekabetin olduğu sert bir lig oynandığını söylediler" dedi. Bamba, geçen sezon yaşanan Zokora–Emre tartışmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Benim yorum yapmam doğru olmaz. Neler olup bittiğini az çok biliyorum ama sonrasındaki süreci de takip etmedim. Zokora zaten büyük bir oyuncu. Söylenmesi gerekenleri söyler. Ama bunlar sahalarda engellenmesi gereken türden hareketler. Üzücü hareketler."

DHA'YA DUYGULARINI ANLATTI

Sözleşmesini imzaladıktan sonra yeni sezonda giyeceği 6 numaralı formayı sırtına geçiren Bamba, sahaya çıkarak fotoğraf çektirdi. Daha sonra Trabzonspor Müzesi’ni ziyaret edip kazanılan kupaları inceleyerek kulübün tarihi hakkında bilgi alan Bamba, DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) duygularını anlattı. Bamba, şöyle konuştu:

"Dünyada Trabzonspor gibi eski ve çok yönlü bir tarihe sahip kulüp sayısı çok az. Burada bu tarihi bir kez daha görme fırsatı buldum. Umarım gelecek sezon elde edeceğimiz başarılarla burada fotoğrafı ve anıları olan futbolculardan biri olurum. Bu tarihe bir katkıda bulunurum."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)