Yüzüncü Yıl Parkı'ndaki törene Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak ile eski ve yeni yöneticiler katıldı. İlginin az olması dikkat çekti.

Asbaşkan Şakar ve Divan Başkanı Özbak'ın Trabzonspor anıtına çelenk koyması sonrasında bir konuşma yapan Trabzonspor Eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, 2 Ağustos 1967'de kurulan Trabzonspor'un 45'nci kuruluş yıldönümünün kutlandığını belirterek şunları söyledi:

"Başlangıçta büyük bir kalabalık ve büyük bir arzu ile kurulan Trabzonspor'un o günkü ordusuna zaman içerisinde bir sürü daha üyemiz iştirak etmiş ve sayımız 20 binlerin üzerine çıkmıştır. Ancak konuya girmeden bir sitemimi buradan duyurmak istiyorum. Konuşmaya sıra geldiğinde 20 binlerle konuşuyoruz, büyüklükten konuşuyoruz ama eylemlere sıra geldiğinde çift rakamlı sayıları yukarı geçemiyoruz. Bu Trabzonspor'a yakışmıyor."

Trabzonspor'un en büyük gücünün üyeleri taraftarları olduğunu söyleyen Algan, "45 yılda maalesef yolda kalanlarımız oldu. Bugün de o yolda kalanları anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bundan sonra da Trabzonsporluların yaşamak ve yaşatmak için daha arzulu olmalarını tavsiye ediyorum. Aramızdan ayrılanları da saygı ile hürmetle anıyorum. Allah rahmet etsin, mekanlarını cennet olsun" diyerek konuşmasını noktaladı. Algan’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

Daha sonra Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene katılan Trabzonspor yöneticileri, Asbaşkan Şakar ve Divan Başkanı Özbak’ın Atatürk anıtına anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundular. Burada konuşan As Başkan Nevzat Şakar,  Trabzonspor'un köklü bir futbol geleneği üzerine inşa edildiğini belirterek şunları söyledi: 

"Trabzonspor bugün kentimizin ve dünyanın her köşesindeki Trabzonluların en büyük gurur kaynağıdır. Trabzonspor elbette sadece Trabzonluların değildir. Ülkemizin bir çok yöresinde Trabzonlu olmasa da bordo mavi renklere gönül vermiş milyonlarca taraftarımız yaşamaktadır. 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan ve kuruluşundan kısa bir süre sonra elde ettiği emsalsiz başarılarla Türk Futbolunun büyükleri arasına adını yazdıran kulübümüzün bu günlere gelmesinde şu an aramızda yer alan değerli şahsiyetlerle birlikte bir çok sayıda kişinin emeği bulunmaktadır. Kuruluşu yıl dönümde bu değerli emektarlara teşekkürlerimizi sunuyor, aramızdan ayrılanları rahmetle anıyoruz. Türk futboluna getirdiği farklı kimlikle Anadolu’nun sesi olan Büyük Trabzonsporumuzun  bu başarı bayrağı ilelebet zirvede dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesile ile tüm camiamızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, yeni sezonun hayırla olmasını diliyorum.”