HAFTA SONUNA KADAR 2 FUTBOLCU

Asbaşkan Nevzat Şakar’ın koordine ettiği transfer çalışmalarında büyük aşama kaydediği, hafta sonuna kadar en az iki futbolcuyla anlaşma sağlanabileceği bildirildi. Temaslarına devam ettiklerini vurgulayan Asbaşkan Şakar, "İlerleme kaydettiğimiz görüşmeler var. Hafta sonuna kadar birkaç gün içinde bazı oyuncuların transferini bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

DANY ISRARI

Gençlerbirliği’nden Yasin Öztekin’le ön anlaşma yaparak sezonun ilk transferini gerçekleştiren Trabzonspor’da defansın takviye edilmesi önceliğini koruyor. Liecester Cityli Sol Bamba ile tüm pürüzleri gideren bordo mavililerin, bu oyuncunun yanına Gaziantepsporlu Dany Nounkeu’yu almak için ısrarı da devam ediyor. Kamerunlu stoperin alınması için Gaziantepspor’un istediği bonservis ücretinde indirime gitmesi beklenirken Giray–Mustafa ikilisinin yanına iki yabancı stoper alınarak defansta alternatifli bir kadro oluşturulmak isteniyor.

YENİ İSİM GÜNEY AFRİKALI

Defansın sağ kanadında istenilen performansa ulaşamayan Serkan ve Celustka ikilisine alternatif olarak Belçika’nın Genk takımının Güney Afrikalı milli sağbeki Anele Ngcongca’nın adı da gündeme geldi. Fenerbahçe’nin de peşinde olduğu bildirilen 25 yaşındaki sağbekin ilk teknik direktörlerinden birinin Trazonspor'un eski çalıştırıcısı Hugo Broos olduğu öğrenildi. Trabzonspor yönetiminin Belçikalı teknik adamla temasa geçerek Anele Ngcongca hakkında bilgi alabileceği belirtildi.

4 GOL MORAL BOZDU

Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılma ihtimaline karşı forvet arayışları da devam ediyor. Son olarak gündeme getirilen Hollanda’nın Vitesse takımının 23 yaşındaki forveti Alexander Büttner’in bu sezon oynadığı 39 maçta sadece 4 gol kaydetmesi, soru işareti yarattı. Büttner'le ilgili detaylı araştırmaların sürdüğü bildirildi.

YONG İÇİN TEMAS

Şenol Güneş’in FC Seoul’den eski futbolcusu olan İngiltere'nin Bolton Wanderers takımında oynayan Lee Chung Yong da Trabzonspor’un kadrosuna katmak istediği isim oldu. Şenol Güneş’in de istediği orta sahanın sağ kanat oyuncusu Yong için İngiliz kulübü yetkilileriyle temasa geçildiği ve yanıt beklendiği ifade edildi.

ALPER’DE SORU İŞARETLERİ

Trabzonspor’un en çok önem verdiği transferlerden biri olan Eskişehirsporlu Alper Potuk için bekleyişi sürüyor. Eskişehirspor’un 5 milyon euroluk bonservis bedelinde diretmesi nedeniyle transferde şu ana kadar gelişme sağlanamadı. Trabzonspor’un 2 milyon euroya kadar çıktığı, ayrıca Sapara’nın bonservisini de vermeyi kabul ettiği öğrenildi.

Asbaşkan Nevzat Şakar'ın pazar günü yaptığı açıklamada Alper transferini şimdilik rafa kaldırdıklarını açıklamasına rağmen taraflar arasında hafta sonuna kadar bir görüşme daha yapılmasının beklendiği ifade edildi.


ÖA(TM/AÖ)