Ligin ikinci yarısında Recep Onur Kıvrak ve Alanzinho ile nikah tazeleyerek iki önemli futbolcuyu elinde tutmayı başaran Trabzonspor yönetimi, sezon sonu için şimdiden kabus görmeye başladı. Özellikle stoper mevkisini yabancı bir takviye ile güçlendirmeyi amaçlayan bordo mavililerde, başta Glowacki ve Brozek kardeşler olmak üzere bazı yabancı oyuncularla yolların ayrılması planlanırken, gözler yurt dışından cazip teklifler aldıkları bilinen kaptan ve kaleci Tolga Zengin ile golcü futbolcu Burak Yılmaz’ın verecekleri kararlara çevrildi.

Sözleşmesinde ‘5 milyon Euro'ya serbest kalır’ maddesi bulunan, bu nedenle Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin iştahını kabartan Burak Yılmaz’la bir çok ünlü kulübün ilgilendiği biliniyor. Bordo mavili kulübe şu ana kadar herhangi bir resmi başvuru olmamasına rağmen özellikle İspanya, İngiltere ve Rusya’dan bir çok kulüp Burak Yılmaz’ı izlettiriyor. Golcü oyuncunun adı Liverpool, Arsenal, Ajax, PSV Eindhoven, Wigan Athletic, Fulham, Sevilla, Valencia, Atletico Madrid, Althletic Bilbao, CSKA Moskova, Zenit, Anzhi ve Celtic gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla anılırken, Burak’ın menacerine Süper Final bitene kadar teklifleri kendisine iletmemesi talimatı verdiği belirtildi. Özellikle İngiltere’ye gitmeyi çok istediği bilinen Burak’ın, Süper Final maçlarının ardından önce gelen teklifleri değerlendireceği, daha sonra da kulübe iletilen resmi tekliflerle ilgili bordo mavili yöneticilerle görüşeceği vurgulandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kaptanlık pazubandını verdiği ve bu sezon gösterdiği üstün performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Tolga Zengin de Avrupa kulüplerinin gözdesi durumunda. Tüm lig maçlarında 90 dakika forma giyerek ulaşılması güç bir performans ortaya koyan, saha dışında da takıma ağabeylik görevini büyük bir başarıyla yerine getiren Tolga Zengin’e Alman ve Rus ekipleri kancayı taktı. Özellikle Werder Bremen’in uzun süredir takip ettiği Tolga konusundaki ciddi teklifini sezon sonunda bordo mavililere sunacağı öğrenildi. Tolga’nın da Avrupa deneyimi konusunda istekli olduğu ancak yakın çevresine, “Avrupa’ya gitmeyi istiyorum ama Trabzonspor’da bana verilmiş ve önemli sorumluluk gerektiren görevler var. Eğer Trabzonspor’la karşılıklı anlaşabilirsek Avrupa’da deneyimini de yaşamak isterim” dediğini öğrenildi.

İki futbolcunun verecekleri kararların bordo mavililerin sezon sonu transfer politikasının şekillenmesi açısından büyük önem taşıdığı da vurgulandı.

GENÇ FUTBOLCUYA VEFA

Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon'da oynadığı dönemde vefat eden Habib Şen’in isminin verildiği hatıra ormanı bugün düzenlenen törenle açıldı. Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda düzenlenen törende konuşan Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Habib’i çok küçük yaşta altyapıya dahil ettiklerini ifade ederek, “Habib dinamik, hayat dolu, yetenekli ve okulunda başarılı bir öğrenciydi. Profesyonelliğe adım attığı bir dönemde kendisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık” diye konuştu. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ise, “Gerçekten geleceğe yönelik büyük umutlar beslediğimiz bu genç kardeşimizin zamansız aramızdan ayrılması hepimizi fazlasıyla üzdü. Trabzonspor Kulübü olarak geçmiş değerlerimize vermiş olduğumuz önemin ve vefa duygusunun bir devamı olarak bu genç kardeşimizin ismini hatıra ormanıyla yaşatmak istedik. Habib bizim için sadece bir sporcu değil, büyüklerine saygılı, küçüklerini seven örnek bir kardeşimizdi” dedi. Habib Şen’in babası Hüseyin Şen de, oğlunun hatırasını yaşatmak için çabalayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Törene katılanlar ve Habib Şen’in takım arkadaşları daha sonra hatıra ormanına ağaç dikti. 14 Ağustos 1992’de doğan Habib Şen, Trabzonspor alt yapısının her kategorisinde oynadıktan sonra 2011 Ocak’ta profesyonel sözleşme imzalandıktan sonra 1461 Trabzon’a kiralanmış, daha sonra yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle 17 Temmuz 2011’de hayatını kaybetmişti.

BARO’YA TEŞEKKÜR

Trabzonspor, şike süreciyle ilişkili bir çok girişimde bulunan ve son olarak FIFA ve UEFA’ya mektup yazan Trabzon Barosu’na teşekkür etti. Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan teşekkür mesajında, “Kulübümüzün devam eden şike davası sürecinde uğramış olduğu haksızlıklar karşısında hukuksal anlamda her türlü desteği veren ve adaletin layıkıyla tecelli etmesi doğrultusunda katkılarını esirgemeyen Trabzon Barosu’nun başta Başkanı Avukat Mehmet Şentürk olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve değerli mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız” ifadesi kullanıldı.

ÜNER’DEN ÇAĞRI

Beko Basketbol Ligi’nde kümede kalma mücadelesi veren Trabzonspor, yarın kendi evinde oynayacağı Beşiktaş Milangaz maçına büyük hırsla hazırlanıyor. Ligde bugüne kadar taraftarın kendilerine çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Trabzonspor Antrenörü Halil Üner, “Taraftarlarımızın desteği ile sahamızda müthiş maçlar çıkardık. Beşiktaş Milangaz maçında da onlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacak. Bu maç Beko Basketbol Ligi'nde kalma adına en önemli savaşımız olacak. Bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Taraftarlarımız Pazar günü Hayri Gür Spor Salonu'nu doldursun ve maç sonunda onlarla hep beraber güzel bir kutlama yapalım'' dedi. Hayri Gür Spor Salonu’ndaki maçın başlama saatinin 14.00 olduğu belirtildi.