Kupa maçının uzama ihtimaline karşı maçının daha geç saate alınması için Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıya cevap alamayan bordo mavili kulüp, Kasımpaşa maçının penaltılara kalmasıyla korktuğu başına geldi.

5 MAÇINI PAZARTESİ OYNADI

Bu sezonki maç günlerinin hafta içine konulması, bunun da seyirci ve hasılat kaybına yol açması,Trabzonspor'un en büyük şikayet konularından biri oldu. Kupa maçlarıyla lig maçlarının rakiplerine göre dengeli biçimde dağıtılmadığını ileri süren bordo mavililer, son olarak pazar günü oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının da saat 13.30 olmasına karşı çıktılar. Bu sezon ligde oynadığı 15 maçın 5’ini pazartesi, 1’ini cuma günü oynamak zorunda kalan Trabzonspor, pazar günkü maçla da ilk kez 13.30’da maça çıkmış olacak.

"İLERİ SAATE ALINSIN"

Kasımpaşa ile oynayacağı kupa maçının uzama ve penaltılara gitme ihtimalini değerlendiren Trabzonspor, 7 Aralık’ta İdari Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu imzasıyla Futbol Federasyonu’na yazı yazarak müsabakanın aynı gün daha ileri bir saatte veya pazartesi günü oynanmasını talep etti. Trabzonspor'un gönderdiği yazı şöyle:

"Takımımızın perşembe akşamı saat 20.00’de Kasımpaşa ile Türkiye Kupası maçını oynayacağı ve bu maçın uzama ihtimaliyle geç saatlerde sona erebileceği göz önüne alınarak, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Trabzonspor müsabakasının 16 Aralık 2012 Pazar günü saat 15.00 veya 16.00’da başlatılması veya bu mümkün olmadığı takdirde, müsabakanın 17 Aralık 2012 pazartesi günü olarak değiştirilmesi hususunda gereğini müsaadelerinize arz ederim."

"NİYE OLDUĞUNU BİLYMİYORUZ"

Genel Sekreter Hasan Yener, federasyona yazdıkları yazıya cevap verilmediğini açzıklarken şöyle dedi:

"Maçı perşembe günü saat 20.00’de oynuyoruz, maç uzayabilir, dedik, uzadı. Penaltılarla bitebilir, dedik, öyle bitti. Hatta (ertesi gün bitebilir) diye espri bile yaptık. Nitekim ertesi güne de az kalmıştı. Oyuncularımız zaten ertesi gün çıktılar soyunma odasından. Bu kadar hengameye rağmen bizden çok önce kupa maçı oynayan takımların hepsi lig maçlarını bizden sonra oynuyor. İstediğimiz çok şey yoktu. Bu maçın pazar günü saat 16.00 ya da 17.00’de oynanmasını istiyorduk. Hatta saat 15.00’e bile razı geldik. Ama bir saatlik geciktirmeyi bile uygun bulmadılar. En azından futbolcunun fizyolojik biyoritmine ulaşmasını istediğimiz için böyle bir teklif yaptık. Ama enteresandır ve niye olduğunu bilmiyoruz, Futbol Federasyonu bu konuda inatçı ve kulüplerin isteklerini, özellikle Trabzonspor’un isteklerini yerine getirmeme konusunda katı. Bu maç planlamasında niye böyle tutum içinde olduklarını anlamak mümkün değil. Yine tekrarlıyorum, bugüne kadar Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın 13.30’da oynadığı bir maçı göstersinler, bütün söylediklerimi geri alacağım. Çok haksız bir uygulama yapılıyor. Dün akşam maçın uzaması ve penaltılara kalmasından sonra artık herkes bizimle hem fikir oldu."

"ÇOK İYİ OYNAMADIK AMA"

Hasan Yener, Türkiye Kupası maçlarından da ortaya çıktığı gibi artık futbolda küçük, büyük takım ayrımının bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Her takım birbirini yenebilir. Kim bir maçı önemserse, gerektiği şekilde konsantre olur, iyi koşar ve iyi savaşırsa o takım, maçı kazanabilir. Bu dediğim gerçekleşti. Daha önemlisi İstanbul’un 5 tane Süper Lig takımı var ama İstanbul’un kupada tek takımı bulunuyor. Süper Lig’de tek takımı olan Trabzon’un kupada 2 takımı yoluna devam ediyor. Kasımpaşa maçında çok iyi oynamadık. Bu bir gerçek. Hatta Kasımpaşa pozisyon da buldu. Ama verilmeyen nizami golümüz var. O gol verilseydi durum değişirdi. Kasımpaşa maçın başında bulduğu golden sonra savunmada çok adam bulundurunca işimizi zorlaştırdı tabi."

"HEP İSABET EDENE TESADÜF DENMEZ"

Sezon başından bu yana hakem uygulamalarından çok büyük zarar gördüklerinin de altını çizen Hasan Yener, şöyle devam etti:

"Bir atasözü var, (Hep isabet edene tesadüf denmez) diye. Gerçekten üst üste olması özellikle bizi de çok üzüyor. Ama şunu söyleyeyim, maçın hakemi Bülent Yıldırım harika bir maç yönetti. Yardımcılarının, özellikle kıdemsiz yardımcı hakemin büyük yanlışı vardı. Nizami bir golü ofsayt, diye iptal etmesi ilginç. Bir takımın kaderiyle oynuyorsunuz. Lig maçı olsa sadece bir puan kaybedersin ama kupa maçındaki hata bütün bir sezonu etkileyecek bir davranış."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF