Süper Final’in ikinci hafta maçında Halil Altıntop’un 69’uncu dakikadaki golüyle galibiyete ulaşan Trabzonspor, normal sezonun 30’uncu haftasında Sivas karşısında elde ettiği   2–1’lik galibiyetin ardından tam 6 maç sonra bu kez  1-0 kazanarak taraftarlarını sevindirdi.

Sivas maçının ardından adeta galibiyete hasret kalan bordo mavililer, ligde Gençlerbirliği ile 1–1 berabere kaldıktan sonra kupada Antalyaspor’a 2–1 mağlup olarak elenmiş, ligde sırasıyla Galatasaray ve Fenerbahçe ile 1–1, Orduspor’la da 0–0 berabere kalmıştı. Trabzonspor, son olarak Süper Final’in ilk hafta maçında da Fenerbahçe’ye 2–0 yenilerek galibiyet hasretini 6 maça taşımıştı. Beşiktaş karşısında galip gelen bordo mavililer, taraftarlarına da kendini affettirmiş oldu.

TELAŞ GÜNEŞ’İ KIZDIRDI

Beşiktaş maçının özellikle ilk yarısında kaçan pozisyonlar sonrasında adeta küplere binen ve bir çok kez saha kenarına kadar gelerek oyuncularına kızan bordo mavili takımın tecrübeli teknik patronu Şenol Güneş, “İlk yarıda üstündük fakat üstün olduğumuz anlarda golü bulamadık. Bulduğumuz gol pozisyonlarında bu kadar telaşlı olmasaydık hem daha fazla pozisyon üretebilir hem de gol atabilirdik. Rakip sahada baskı yaptık, Beşiktaş’ı sahamıza getirmedik ama bir sonuç elde edemedik. Ama ikinci yarıda golü bularak hak ettiğimiz bir 3 puanı kazandık. Bunun için çok mutluyuz. Oyuncularıma da gayretli ve istekli futbolları için teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

VOLKAN GÖRÜŞME ODASINA

Beşiktaş karşılaşmasının 64’üncü dakikasında yerini Alanzinho’ya bırakırken oyundan alındığı için tepki gösteren, kulübeye dönerek el – kol hareketleri yapan Volkan Şen’e ceza yolda. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda yönetimin başarılı futbolcuya ceza verebileceği ifade edildi. Oyundan alındıktan sonra kulübeye uğramadan soyunma odasının yolunu tutan, tünel girişinde de yere tekme savuran Volkan’ın Şenol Güneş’le de bir görüşme yapacağı vurgulandı. Tecrübeli çalıştırıcı, maç sonrası Volkan’ın hareketlerini ‘futbolcunun oynama isteğine’ bağlamış ve basın önünde futbolcusunu eleştirmekten kaçınmıştı. Buna rağmen Güneş’in, “Yaptığı doğru değil. Bunu hatırlatırız Volkan’a” sözleri de başarılı oyuncuya ceza verilebileceği şeklinde yorumlandı. Volkan ise Twitter hesabından, “Oyundan çıkarken yaptığım hareketler kazanma hırsından kaynaklanıyordu. Herkesten özür dilerim” açıklamasını yaparak pişmanlığını dile getirdi.

TARAFTARA BÜYÜK ÖVGÜ

Trabzonspor’un normal sezondaki Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle aldığı 2 maçlık seyircisiz oynama cezası uyarınca Beşiktaş maçında takımını destekleyen kadın ve 12 yaşından küçük çocuk taraftarlar büyük övgü aldı. Yaklaşık 21 bin kadın ve çocuk taraftar Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nu adeta şenlik yerine çevirirken, erkek seyircileri de aratmadı. Bordo mavili futbolcular da Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla karşılaşmada kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür etti. Zokora, “Bu zafer bu akşam tüm güçleriyle bizi destekleyen kadın ve çocuk taraftarlarımız için. Desteğiniz için teşekkürler”, Giray Kaçar, “Bugün galibiyet çok önemliydi ancak bayan taraftarlarımızın coşkusu ve desteği her şeyden önemli. Teşekkürler Trabzonlu bayanlar”, Volkan Şen ise, “Bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza bu galibiyeti armağan ediyoruz” ifadeleriyle taraftarlara teşekkür ettiler.

GÜNEŞ’TEN İZİN

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş galibiyeti sonrası futbolcularına bir gün izin verdi. Bordo mavililer, cumartesi günü kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçı hazırlıklarına yarın saat 12.00’de yapılacak antrenmanla başlayacak.