Taraftarlarının tepkilerini eleştiren teknik direktör Şenol Güneş ise maçtan sonra, "Seyirciden özür diliyorum ama takım onların takımı. Sonuç ne olursa olsun, yarış bu oyuncularla devam edecek" dedi.

DEFANS ÇÖKTÜ

Gol yollarında bu sezon büyük sıkıntı yaşadığı gözlenen Trabzonspor, 13 maç sonunda attığı 12 golle de ligin en az gol atan 4’üncü takımı oldu. Trabzonspor’da büyük övgü alan savunma da Eskişehirspor maçında adeta çöktü. Eskişehirspor maçından önce 9 gol yediği için Avrupa’nın önde gelen bir çok takımını geride bırakan Trabzonspor'da Serkan, Giray, Bamba ve Emerson’dan oluşan savunma bloğu da maçta yaptığı büyük hatalarla dikkati çekti. Özellikle Bamba ve Emerson’un büyük düşüş gösteren performanslarında büyük düşüş olduğu gözlendi. Fenerbahçe ile birlikte 12 golle ligin en az gol yiyen takımı olan bordo mavililer, gelecek haftalar için taraftarına umut vermedi.

1 YIL SONRA 3 FARKLI YENİLDİLER

Ligde bu sezon oynadığı ilk 12 maçta kalesinde 1’den fazla gol görmeyen Trabzonspor, son olarak 6 Mayıs 2012’deki Süper Final maçında Avni Aker’de Fenerbahçe önünde 3– 1’lik yenilgi alarak kalesinde 3 gol gördü. Bordo mavililer, böylece 204 gün sonra 3 golü birden filelerinde buldu. Trabzonspor, ligde son olarak 3 farklı yenilgisini ise yine Avni Aker Stadyumu’nda Galatasaray karşısında tam 354 gün önce aldı. 11 Aralık 2011’deki lig maçında bordo mavililer, sahadan 3–0 mağlup ayrıldı.

BAŞKAN ŞENER TARAFTARLARLA TARTIŞTI

Trabzonspor’da 3–0’lık ağır yenilgi kadar, özellikle Servet’in attığı 3'üncü golden sonra takıma ve yönetime tepkiler de arttı. Deniz tarafındaki kale arkası tribünündeki taraftarlar, Eskişehirspor ataklarını alkışlayıp Trabzonsporlu oyuncuları yuhalarken, tribünlerin diğer kısmı bu taraftarlara tepki gösterdi. Protestoların artması üzerine eski şeref tribünündeki yerinden kalkarak stadı terk etmeye hazırlanan Başkan Sadri Şener de taraftarlarla tartışmaya girdi.

BAŞKAN ŞENER: "HAYATIMI VERDİM, KARŞILIĞI BU MU?"

Tribünden çıkmak üzere olan Şener, "Sonucu görmeden nereye gidiyorsun? Bütün yıldızlarımızı sattınız" sözleri üzerine sinirlenerek geri döndü ancak yanında bulunan Başkan Yardımcısı Necmettin Aytekin ve diğer eski ve yeni yöneticilerin araya girmesiyle stadyumdan çıktı. Başkan Şener’in bu sırada yanındakilere, "Bu kulübe hayatımı verdim. Karşılığı böyle mi olmalıydı?" dediği öğrenildi.

Bu arada kaptan Tolga Zengin'in de tribünden takım arkadaşlarına laf atan taraftarlarla tartıştığı dikkati çekti.

GÜNEŞ HEM FUTBOLCULARINI HEM TARAFTARI ELEŞTİRDİ

Teknik direktörü Şenol Güneş ise taraftarların futbolcularla girdiği tartışmalara değinerek şunları söyledi:

"Herkesin beklentisi ve gayreti Trabzonspor’un daha iyi bir sonuç almasıydı. Böyle bir sonuç ortaya çıkınca tabi kızgınlıklar, moral bozuklukları, tepkiler, kontrolsüzlükler olabiliyor. Saha içindeki oyuncuların da gelgitleri var. Aynı şey seyirci için de geçerli. Seyirciden özür diliyorum ama takım onların takımı. Sonuç ne olursa olsun bu takımdaki oyuncularla yarış devam edecek. Yenilsek de yensek de onlarla beraber olacağımızı düşünüp, onları bir an evvel motive etmek durumundayız. Buradaki her oyuncu için söylüyorum bunu. Oyuncu gittiği zaman sahiplenmezsin. Saha içinde haklı olarak üzüldüğü için tepkisi olabiliyor oyuncu veya seyircinin. Ama oyuncular işini yaparak devam etmeli, taraftar da takımına destek olmalı. Çünkü öteki türlü çözüm olmaz. Sabrın sonu yok. Bunu söylemek belki doğru değil. Onlar da haklı olarak iyi sonuçlar, başarılı oyunlar bekliyor. Oyuncu da bunu istiyor. Ama bu hayata geçirilmediği zaman bu panikler daha kötüyü ortaya çıkarır. Saha içinde ikinci yarıda sorumluluktan kaçma daha fazla oldu bu konuda."

"GÜVEN VE MORALİ YAKALADIĞIMIZI DÜŞÜNDÜK AMA"

Şenol Güneş, futbolcularının gollerden sonra ofansif veya defansif olarak yaptıkları hatalara da değinirken de şunları söyledi:

"Bu da tamamen oyun kontrolünü kaybetmelerinden kaynaklandı. Bireysel özelliklerini kullanmada sıkıntı çektiler. Daha önceki kaybedilen puanlar ve ligin gidişi nedeniyle moral ve güven bunalımı yaşıyoruz. Bunu Orduspor maçında sağladığımızı düşünmüştük. Oyuna da öyle başladık ama rakibin oynamasına izin verdik. Bu durum dikkatimizin ne kadar dağınık olduğunu gösterir. Kırılganlık zaten var. Baktığınızda çok rahat bir maçı, taşıyabileceğimiz maçı verdik. Yumuşak bir takım olarak kaldık. Deplasmanda hiçbir takımın böyle rahat oynamasına izin verilmez. Rakibin oyununu bozmak için hiçbir agresifliğimiz, sertliğimiz olmadı, tamamen onların oynamasına izin verdik."

JANKO VE TAKIMIN UYUMU İYİ DEĞİL

Duran topları etkili kullanabilecek ve değerlendirebilecek oyuncuları olmasına rağmen bu tür pozisyonlarda sıkıntı yaşadıklarını da vurgulayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Duran topları iyi kullanabilecek Adrian, Olcan, Sapara gibi oyuncularımız var. Uzun boylu oyuncularımız da var. Hatta gol de attık bu tür pozisyonlardan. Ama daha fazla etkili olmamız gerekirken tam tersi gerçekleşiyor. Duran topları pas olarak olsun, ön veya arka direğe atılan toplar olsun etkili biçimde kullanamadık. Janko’nun oyun tarzı hareketli olmadığı için zaman zaman yüksek toplar gelmesine rağmen etkili atak sayısı az. Janko’nun o konuda eksik kalması bizim açımızdan saha içinde bir oyuncuyu eksik tutuyor. Şu anda oynadığımız oyunda Janko ve takımın uyumu, birlikteliği istediğimiz gibi değil."

YEREL GAZETELER:"TARİHİN YÜZ KARASI"

Trabzonspor’un Eskişehirspor’a ağır bir sonuçla yenilmesine yerel gazeteler de çok sert eleştiriler getirdi. Futbolculardan yönetime, taraftarlardan teknik kadroya kadar her kesimi eleştiren yorumlar yapan gazetelerin eleştirilerinde odak noktasını futbolcular oluşturdu. Günebakış, "Yalancı bahar bitti. Tarihin yüz karası", Kuzey Ekspres, "Bu gemi yüzmez", İlkhaber, "Rezalet!" Taka Gazetesi, "Matem evi", Karadeniz ise, "Önce Kamara şakası sandık, sonra da ateşe düştük" başlıklarıyla maçı okuyucularına aktardı.

ARA VERMEK YOK

Trabzonspor, perşembe akşamı evinde Şanlıurfaspor'la oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçının hazırlıklarına ara vermeden bugün başlayacak. Şenol Güneş yönetimindeki antrenmanlar basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirilecek.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF