Sezona Bamba, Yasin, Soner, Emre, Emerson ve Janko’yu alarak giren Trabzonspor, yabancılarını da elden çıkaramayınca 28 kişilik bir kadroya sahip oldu. Teknik direktör Şenol Güneş’in geniş kadro içinden ideal 11 arayışları sürerken bordo mavililerin üzerine sakatlık kabusu çöktü.

VİDEOTON MAÇIYLA BAŞLADI

Trabzonspor’da sakatlık kabusu UEFA Play – Off turu ilk maçında Avni Aker’de oynanan Videoton karşılaşmasıyla başladı. Bu maçta kolu çatlayan Giray, hala sahalara dönemedi. İyileşme sürecinde kolunda yine sorun çıkan Giray’ın sahalara dönmesinin 1 ayı bulacağı açıklandı. Bu arada sakatlanan Olcan takımı bazı maçlarda yalnız bıraktı. Antrenmanda sağ arka uyluk adalesinden sakatlanan Soner ise yaklaşık 20 gündür takımda yer alamadı. Sağ iç yan bağlarında ikinci derecede yırtık bulunan Colman’ın da sahalara dönmesinin iki ayı bulacağı belirtildi. Sivas maçında omzundan sakatlanan kaleci Tolga ise antrenmanlara ancak 6 hafta sonra başlayabilecek. Bu arada genç futbolcular Aykut ve kaleci Zeki Ayvaz da çeşitli sakatlıklar nedeniyle bir çok antrenmanı kaçırdı.

HASTALIKLAR AYRI SORUN OLDU

Takımın başarılı sağbeki Serkan Balcı Sivas maçı öncesi üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle uzun süre hastanede tedavi gördü. Tam iyileşti derken dün akşamki antrenmanı bileğinden sakatlanarak yarım bırakan Serkan’ın durumu kontrollerden sonra belli olacak. Ayrıca son Fenerbahçe maçında sakatlanan Sapara ve Mustafa Yumlu’nun tedavilerinin de sürdürüldüğü vurgulandı. Geçen hafta içinde hastalanan Bamba ise hızlı bir tedavi sürecinin ardından Fenerbahçe maçında yer alabilmişti.

SON DURUM: 8 SORUNLU OYUNCU

Trabzonspor’da Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde sakatlıkları süren Tolga, Colman ve Giray’ın oynamayacağı kesin. Çeşitli sakatlıklar yaşayan Mustafa, Sapara ve Serkan hakkında ise son kontrollerin ardından karar verilecek. Şenol Güneş ayrıca sakatlıktan kurtulma aşamasındaki Soner ve Volkan’ı ise form durumlarına göre ilk 11’de değerlendirecek.

BİLET DAĞITIMI BAŞLADI

Trabzonspor’un Pazar günü Mersin İdman Yurdu ile oynayacağı müsabakayı izleyecek kadın ve 12 yaş altı erkek çocuklar için bilet dağıtımına Hüseyin Avni Aker Stadı gişesinde başlandı. Kulüpten yapılan açıklamada, bu yıl önceki sezondan farklı olarak pembe renkli kadın ve çocuk kombine kartlarının da geçerli sayılacağı vurgulandı.