Trabzonspor’da yeni sezon planlaması için UEFA’nın vereceği karar dört gözle bekleniyor. Beşiktaş’ı geçerek UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden Trabzonspor, şimdi UEFA’nın bu ay sonuna kadar açıklayacağı ifade edilen kararı beklemeye başladı. UEFA’nın şike ve teşvik soruşturması nedeniyle Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına gitme hakkına bir veya birkaç yıllığına yasak getirmesi durumunda Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynamaya hak kazanacak olan Trabzonspor, transfer politikasını da buna göre şekillendirecek. Başkan Sadri Şener’in, 18 Mayıs’ta Münih’teki Şampiyonlar Ligi finalinde UEFA Başkanı Platini veya Genel Sekreter İnfantino ile yapacağı görüşmede bu konuda bazı ipuçları almaya çalışacağı da vurgulandı.

Geçen sezon Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi hakkının elinden alınmasının ardından Devler Ligi’ne katılan, hem aldığı puanlarla Avrupa’da prestijini artıran, hem de kasasını dolduran Trabzonspor, bu sezon geçen yılki transfer yanlışlarına düşmeden Devler Ligi’nde gruptan çıkmayı başarabilecek bir takım kurmanın da planlarını yapıyor. Başkan Sadri Şener’in yakın çevresine, “Şampiyonlar Ligi hem büyük prestij hem de büyük gelir kaynağı. UEFA Avrupa Ligi’nde de göz önünde oluyorsunuz ama Şampiyonlar Ligi farklı bir dünya. Geçen yıl bunu yaşadık. Avrupa’ya alışkanlık haline getirmek hem gelir hem de takımla camianın morali açısından çok önemli” dediği belirtildi.

ŞENER’E KARŞILAMA MORALİ

Başbakan Erdoğan’la yapacağı görüşme için dün akşam Trabzon’a gelen Başkan Sadri Şener’in, taraftarların coşkulu karşılaması nedeniyle büyük moral bulduğu öğrenildi. Fenerbahçe maçının ardından stadyumdan ayrılırken bazı taraftarların yumurtalı saldırısına uğrayan, yaşadığı büyük moral bozukluğu nedeniyle istifa kararı bile alan Şener, yöneticilerin ikna çabaları sonucunda bu karanından vazgeçmişti. Dün akşamki coşkulu karşılamadan büyük memnuniyet duyduğu belirtilen Şener, “Birkaç kendini bilmezin yaptığı hareket tabii ki tüm taraftara mal edilemez. Bu akşam beni karşılayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onların desteğini her zaman hissetmek isteriz” dedi.

GALATASARAY’A KUTLAMA

Trabzonspor, Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ı da mesaj yayınlayarak kutladı. Kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan mesajda, “Spor-Toto Süper Lig 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ı kutluyor, Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyoruz” ifadesi kullanıldı. Bordo mavililer ayrıca 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen pilot takımları 1461 Trabzon’u da, “Spor Toto 2. Lig'in bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden 1461 Trabzon'u kutluyor, Bank Asya 1. Lig'de başarılar diliyoruz” mesajıyla kutladı.


ÖA(TM//Aİ)