Geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde son maçta gruptan çıkma şansını elde edemeyen ancak ortaya koyduğu mücadele ile takdir toplayan Trabzonspor, bu sezon da mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi’nde önce gruplara kalmayı, daha sonra da ileriki turlara ulaşmayı hedefliyor.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor'un Avrupa'daki başarılarının çok önemli olduğunu belirterek, “Trabzonspor’un hem prestijini artırması hem de dünya futbolunda adını duyurması için Avrupa arenasında oynanan maçlar çok önemli. Geçen yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarında yaptığımız mücadele ile ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu yıl da Videoton’u eleyerek ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz” dedi.

Yener, rakibi zayıf olarak değerlendirmenin kendilerini yanıltacağını, kamuoyunda bu yönde yapılan yorumlara da kulaklarını tıkadıklarını ifade ederek, “Futbol sahada oynanıp kazanılıyor. Rakibimizi ve maçı ciddiye alacağız. Kendi evimizde bizi rahatlatacak bir skor almayı umuyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞKAN’DAN TRANSFER MESAJI

Bu arada, yabancı forvet ve stoper için çalışmalarını sürdüren ancak hazırlık kampına bu transferlerin yetişmemesi üzerine eleştiri alan Başkan Sadri Şener’in, transfer sezonu bitimine kadar en azından forvet oyuncusunu takıma kazandıracağını söyledi. Bordo  mavili yöneticilerle yaptığı konuşmalarda transfer çalışmalarının sürdüğünü ancak ya futbolcunun ya da kulübünün istediği yüksek fiyatlar nedeniyle transferde ilerleme kaydedemediklerini vurgulayan Şener’in, “Videoton’u elememiz halinde UEFA’ya ikinci bir liste bildireceğiz. Grup maçlarına yeni transferimizle başlayacağız” dedi.


ÖA(TM/Aİ)