Giray Kaçar’ın sakatlığının ardından Sol Bamba ile defansta mücadele eden Mustafa Yumlu, sezona sıkıntılı başladıklarını belirterek, “Ama daha sora aldığımız puanlar ve oynadığımız oyun ilerisi için umut verdi. İskelet bir kadro oluşturamadık. Hem yabancı sayımızın fazla olması hem de bazı Türk oyuncuların sakat olması nedeniyle ideal kadroyla mücadele edemedik. Neticesinde son haftalarda oynadığımız futbol ve aldığımız sonuçlar ilerisi için umut oldu. Şimdi önümüzde Beşiktaş ve Bursa gibi iki ciddi maç var. Bu iki maçta alacağımız güzel sonuçlar moral olarak bizim için iyi olacak” dedi.

TAKIM SAVUNMAMIZ ÇOK İYİ

Son yılların en az gol yiyen savunmasında görev almasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Mustafa Yumlu, “Gerçekten son zamanlarda savunmada çok iyi istatistiğimiz var. Ama bu durum sadece Sol Bamba ve benden kaynaklanmıyor. Takım olarak savunma yapıyoruz. Bütün takımın gayretiyle az gol yiyoruz. Gol yollarına gelince; pozisyona girmiyoruz diyemeyiz. Pozisyona giriyoruz ama şanssızlık nedeniyle atamıyoruz. Bu şanssızlığı da üzerimizden atarsak daha iyi olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

TRABZONSPOR’UN İSMİ ŞAMPİYONLUĞA OYNAR

Puan sıralamasındaki yerlerini de değerlendiren Mustafa, “Trabzonspor her sene nasıl kadro oluşturursa oluştursun sadece ismi şampiyonluğa oynar. Biz de bu takım için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. En büyük hedefimiz şampiyonluk tabii ki. İlerleyen haftalarda ideal kadromuza kavuşacağımızda oyunumuzun da daha iyi olacağını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Milli maçlar arasından sonra oynayacakları Beşiktaş maçını da değerlendiren Mustafa Yumlu, şöyle konuştu: 

“Beşiktaş’n gücünü biliyoruz. Sıkıntıları var ama bu sıkıntıyı sahaya yansıttıklarını düşünmüyorum. İyi mücadele ediyorlar. Rakibimize saygı duyuyoruz. Kendi işimize odaklanıyoruz. Hocamızın verdiği taktikleri yerine getirir ve iyi futbol oynarsak galip geleceğimize inanıyoruz. İlk karşılaşmamda Beşiktaş’a karşı gol atmıştım ve galip gelmiştik. O maçın üzerinden çok zaman geçti. Artık o maçı düşünmüyorum. Daha çok tecrübe edindiğimi sanıyorum.”

“SUÇ BİZDE Mİ YOKSA ABDULLAH AVCI’DA MI?”

Milli takıma Trabzonspor’dan oyuncu alınmamasının kendilerini etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Mustafa, şöyle konuştu:

“Etkilemedi desek yalan olur. Koskoca Trabzonspor olarak milli takıma oyuncu veremedik. Suç bizde mi yoksa Abdullah hocamızda mı onu da bilemiyoruz. Abdullah hoca en iyi gördüğünü çağırıyor. Demek ki eksiklik bizde galiba. Daha çok çalışıp daha iyi şeyler yaparsak milli takıma çağırılacağımız ümidimiz var. Aslında kadroya bakılırsa görünüş İstanbul takımlarının daha çok olduğu bir milli takım. Ama o arkadaşlar daha önce de kendi kulüplerinden çağırılıyordu. Tesadüf oldu herhalde onların İstanbul takımlarında oynamaları. Abdullah hocamıza saygı duyuyoruz.”

Giray’ın da bir an önce iyileşerek aralarına dönmesini beklediklerini vurgulayan Mustafa, “Giray abinin sakatlanması bizim için üzücü. Bir iki hafta içinde düzelir. Çok iyi bir rekabet olacağını düşünüyorum. İyi olan savunmamız onun da katılımıyla daha iyi hale gelecek. Bunda da kazanan Trabzonspor olacak” dedi.

ZEKİ: AĞIR BİR YÜKÜM VAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından bu sezon A takım kadrosuna dahil edilen ve görev aldığı maçlarda gösterdiği performansla dikkat çeken 21 yaşındaki genç sağ bek Zeki Yavru ise, “Görev ve sorumluluklarım yüksek. Uzun süredir altyapıdan bir oyuncunun gelmemesi, bunun üzerine benim burada bulunmam, hocamın bana şans vermesi, hem altyapıdaki arkadaşlarımın temsili adına hem de Trabzon şehrinden futbolcu yetişmiyor cümlelerinin yok olması adına bana yüksek bir sorumluluk yükledi. Ağır bir yüküm var ve çalışıyorum. Trabzon’da doğan büyüyen her gencin hedefi Trabzonspor formasını taşımaktır. Benim de hedefim buydu. Bu formayı giydiğim için çok mutluyum. Bu kapıdan girdim ve burada kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım. Hocam bana şans verdi ve ben de elimden geleni yaptım. Hedefim uzun yıllar Trabzonspor’da mücadele etmek” diye konuştu.

GENÇ OYUNCULARA TAVSİYE

Zeki Yavru, alt yapıdaki oyunculara da tavsiyelerde bulunarak, “Ellerinden geleni yapmalarını, ekstra çok çalışmalarını, kendilerine güvenmelerini, buraya imkansız olarak bakmamalarını istiyorum. Şans verildiğinde bizim neler yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda çok iyi çalışmasını istiyorum hepsinin” dedi. Serkan Balcı ile görüşleri sorulan Zeki, şunları söyledi: 

“Serkan abi çok tecrübeli bir oyuncu. 12 senedir Süper Lig’de forma giyiyor. Benim yaşımdayken Gençlerbirliği’nden Fenerbahçe’ye transfer olarak çok büyük bir camiaya gitmişti. Aramızda tatlı bir rekabet var ama benim de onun tecrübelerinden yararlanmam gerek. Bana çok yardımcı oluyor. Neler yapmam gerektiğini söylüyor. Beni uyarıyor, hatalarımı söylüyor.”

Avni Aker Stadyumu’na ilk çıktığında yaşadığı duyguları da anlatan Zeki Yavru, “Bu duygu anlatılmaz yaşanır. Çocukluğunuzdan beri bu hayali kuruyorsunuz. İki ay önce taraftar olarak o tribünde desteklediğiniz takımın formasıyla taraftarın önüne çıkıyorsunuz. Oynayacağımı hissettiğim andan itibaren, 2 gün öncesinden uykumda bile gece gündüz heyecan yaşadım. Sahaya çıktıktan sonra bunu yeniyorsun” diye konuştu.

Beşiktaş maçının kendileri için önemli bir viraj olduğunu belirten Zeki, “İyi başlangıç yapamadık. Yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyoruz. Takım bütünlüğü içinde iyi bir noktaya gelmek, Trabzonspor’un büyüklüğünü herkese göstermek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda önemli bir virajdayız. Beşiktaş ve Bursa önemli maçlar. En iyi şekilde geçip Trabzonspor’a yakışır bir konuma gelmeye, ne kadar iddialı olduğumuzu herkese göstermeye çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.