2011 – 2012 sezonunun 7’inci haftasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alan, 11 gol atıp 7 gol yiyen bordo mavililer topladığı 12 puanla kendisine 6’ıncı sırada yer bulmuştu. Bu sezon da ilk 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, 6 gol atıp 3 gol yedi, 12 puanla yine 6’ıncı sırada yer aldı.

GÜNEŞ’İN HAYALİNDEKİ TAKIM

Trabzonspor’un geçen sezon ilk 7 haftada attığı 11 golün 9’unu Burak Yılmaz kaydederken, diğer 2 gol Pawel Brozek ve Celustka’dan gelmişti. Bu sezon hazırlık kampında bol pasa dayalı oyun sistemini oyuncularına uygulatmaya çalışan teknik direktör Şenol Güneş, özellikle orta sahadaki tüm futbolcuların da gol tehlikesi yaratması konusunda sık sık uyarılarda bulunmuştu. Geçen sezonki Burak Yılmaz’a dayalı oyun sistemini artık terk eden bordo mavililerde bu sezon forvetler kadar orta saha oyuncuları da gol attı. Ligde ilk 7 haftada atılan 6 golün tamamının da değişik futbolculardan gelmesi Güneş’in sisteminin şimdilik yolunda olduğunu gösterdi. Trabzonspor adına bu sezon Volkan Karabük’e, Vittek ve Henrique Elazığspor’a, Halil Sivasspor’a, Soner Mersin İdman Yurdu’na, Olcan ise Kasımpaşa’ya birer gol attı.

MİLLİ TAKIM ARASI İLAÇ GİBİ GELDİ

Kasımpaşa galibiyetinin ardından lige verilen iki haftalık ara Trabzonspor’a adeta ilaç gibi geldi. Özellikle Giray’ın sakatlığının iyileşme sürecinde olması nedeniyle bu ara büyük bir fırsat olarak görülürken, tecrübeli oyuncunun Beşiktaş maçına kadar oynayabilecek duruma gelmesi bekleniyor. Ayrıca Tolga ve Colman’ın da sakatlıklarının düzelmesi sürecinde bu aranın zaman kazandıracağı vurgulandı. Antrenman eksiği nedeniyle Güneş’in maçlarda uzun süreli yer vermediği Janko’nun da arayı iyi değerlendirip antrenman ve kondisyon açığını kapatması bekleniyor.

BAMBA’YA UYARI

Trabzonspor’da sarı kart sınırında bulunan tek oyuncu defansın forma ismi Sol Bamba’ya teknik heyetten uyarı geldi. Antrenörler, Beşiktaş maçında sarı kart görüp cezalı duruma düşmemesi konusunda uyardıkları Bamba’ya, “Giray’ın yokluğunda defansta bir de seni kaybetmek istemiyoruz. Giray’ın iyileşme sürecinde senin sürekli sahada kalman gerek” dediler.

JANKO AÇIKLAMASI

Trabzonspor Genel Menaceri Giray Bulak, Avusturyalı golcü Marc Janko’nun kondisyon ve antrenman eksiği nedeniyle ilk 11’de yer bulamadığını belirterek, “Kaliteli bir oyuncu ancak bize geldiğinde belli bir süre antrenman yapmamıştı. Kondisyon ve maç eksiği olduğu için de Şenol hocamız onu ilk 11’de şimdilik oynatmıyor. Eksikliklerini tamamladığında ilk 11’de oynayacaktır” dedi.