FORVETİ DEĞİŞTİREBİLECEK

Geride kalan 7 maçta 6 gol atarak son yılların en kötü performansını sergileyen bordo mavili takımda Halil, Henrique ve Vittek gibi golcülerin formsuzluğunun yanı sıra yeni transfer Janko’da Şenol Güneş tarafından henüz hazır olmadığı gerekçesiyle yeterince forma bulamadı. Genç oyuncusu Emre Güral’ı ise hiç oynatmayan Şenol Güneş’in Beşiktaş maçında forvette değişiklik yapabileceği belirtildi.

HAZIR OLDUĞU MESAJI VERDİ

Şenol Güneş’ten forma bekleyen iki isimden Emre Güral, pazartesi günü Kazakistan’ın Oktohetpez takımıyla oynanan hazırlık maçında 2 gol attı. Ayaklarına hakimiyeti, çabukluğu ve gol vuruşlarındaki becerisiyle dikkati çeken Emre, "Kendimi her an hazır tutuyorum. Trabzonspor’da oynadığım için mutluyum. Yedek kalsam bile buradan öğreneceğim çok şey var. Vazgeçmeden çalışıyorum" dedi.

JANKO’DA FORMDA

Trabzonspor’a sezon başladıktan sonra Portekiz'in Porto takımından transfer edilmesine rağmen Şenol Güneş tarafından, "Maç formunu bulamadığı" gerekçesiyle sahaya sürülmeyen Marc Janko, Avusturya milli takımı formasıyla 4-0 kazandıkları Dünya Kupası eleme grubu maçında Kazakistan’a 2 gol attı.

Emre ve Janko’nun hazırlık maçlarında ve milli takımda ortaya koyduğu performans,  Şenol Güneş’i de umutlandırdı. Güneş'in Beşiktaş maçında Janko’ya ilk 11’de görev verebileceği, Emre’nin de 11’in sürpriz ismi olabileceği öğenildi.

ONUR’DA SORUN YOK

Gürcistan’ın Torpedo Kutaisi takımıyla oynanan hazırlık maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Onur’un önemli bir sorununun olmadığı ve Beşiktaş maçında forma giyebileceği belirtildi. Kazakistan’ın Oktohetpez takımıyla oynanan maçta tedbir olarak oynatılmayan Onur’un çekilen MR’ının temiz çıktığı ve hafta sonunda forma giymesinde sakınca olmadığı belirtildi.

BORDO MAVİ ÇIKARMA

Trabzonsporlu taraftarlar, armasındaki ay yıldızla da dikkat çeken İrlanda’daki kardeş kulüp Drogheda United’ın maçına adeta çıkarma yapacak. Konuyla ilgili Trabzonspor’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Avrupa’daki taraftarlarımız İrlanda'daki kardeş kulübümüz Drogheda United’ın bu hafta oynayacağı maçı izlemek ve destek vermek amacıyla İrlanda’ya gidecek. Takımımızla aynı renkleri taşıyan ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1847 yılında İrlanda halkına 'büyük kıtlık' döneminde gönderilen yardımın ulaştırıldığı şehrin takımı olduğu belirtilen Drogheda United ile bir süre önce başlayan diyalog süreci her geçen gün ilerliyor. Takımımızın geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde PSV Eindhoven’la Hollanda'da yaptığı karşılaşmaya Drogheda United taraftarları gelirken, Avrupa’da bulunan Vira Avrupa Grubu üyesi taraftarlarımız da Cuma günü oynanacak Drogheda United-Sligo Rovers maçını izleyip destek vermek amacıyla İrlanda’ya gidecek. Drogheda United’ın kendi sahasında oynayacağı bu son maçta taraftarlarımız, Famous Ultras 45 Taraftar Grubu’yla birlikte kardeş kulübümüzü destekleyecek."


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF