13'DEN 11'E İNDİ AMA YİNE AYNI SAYIYA ÇIKIYOR

 Federasyonun Spor Toto Süper Lig’de oynayacak yabancı futbolcu sayısını 2013–2014 sezonundan itibaren kademeli olarak azaltma kararı aldı. Trazonspor'un kadrosunda geçen yıl Arjantinli Gustavo Colman, Polonyalı oyuncular Adrian Mierzejewski, Arkadiusz Glowacki, Piotr ve Pawel Brozek, Slovak oyuncular Robert Vittek, Marek Sapara, Marek Cech, Çek futbolcu Ondrej Celustka, Brezilyalı oyuncular Alanzinho ve Paolo Henrique, Fildişi Sahilli'nden Didier Zokora ve Ganalı Torric Jebrin yer aldı.

Böylece kadrosunda yabancı sayısı 13 olan Trabzonspor’un 2 oyuncusu Sapara ve Pawel Brozek, başka takımlara kiralandı. Trabzonspor, sezonun bitiminin ardından da Glowacki ile yollarını ayırdı. Jebrin’in de Bank Asya 1'inci Ligi’ne yükselen pilot takım 1461 Trabzon’a gönderilmesi kararlaştırıldı. Bordo mavili takım, transfer sezonuna 11 yabancı oyuncu ile girdi.

YABANCI SAYISI ARTIYOR

Trabzonspor'un yabancı sayısı, İngiltere’nin Leicester City takımından transfer edileceği açıklanan Fildişi Sahilli'nden Sol Bamba ile 12’ye yükseldi. Trabzonspor, ayrıca stoper mevkisine bir yabancı oyuncu alınması için de girişimlere başladı.

Bu arada Trabzonspor'un bu sezondan itibaren kadrosundaki yabancıları takas ya da kiralama yöntemiyle azaltmaya başlayak. Öncelikle sözleşmeleri 2013 Mayıs’ta sona erecek olan Brozek kardeşlerden kendilerine takım bulmaları istenecek. Ayrıca Sapara takas için kullanılacak veya isteyen bir kulübe uygun fiyata satılacak.

Yönetimin en büyük beklentisinin ise Polonya Milli Takımı formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Adrian’ın Avrupa kulüplerinden transfer teklifi alması olduğu bildirildi. Sözleşmesi 2016 yılında bitecek olan ve 5.5 milyon euroluk bonservis bedeliyle alınan Adrian'ın taliplerinin çıkması durumunda satılacağı ifade edildi.

Trabzonspor’da Brozek kardeşler, Colman ve Vittek’in 2013, Sapara ve Cech’in 2014, Zokora ve Alanzinho’nun 2015, Celustka, Adrian, Jebrin ve Henrique’nin ise 2016 sezonu sonuna kadar sözleşmeleri bulunuyor.

"OLUMLU BULUYORUZ"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, federasyonun 2014–2015 futbol sezonunda sözleşme yapılabilecek futbolcu sayısını 8’e, müsabaka isim listesine yazılabilecek futbolcu sayısını ise 5’e kadar düşürmeyi amaçladığı yönetmelik değişikliğinin hem Türk futboluna hem de takımlara büyük yararı olacağını belirtti. Bu düzenlemenin daha önce yapılması gerektiğini savunan Asbaşkan Nevzat Şakar, şunları söyledi:

"Kulüpler, yabancı transferinde dikkatli olmak zorunda. Trabzonspor olarak bizim de yabancı sayımızı azaltmamız gerekiyor ve bunu yapacağız. Sözleşmesi devam eden yabancı oyuncularımıza gelen teklifleri değerlendireceğiz. Uygulamanın yürürlüğe girmesinin ardından sıkıntı çekmek istemiyoruz."

ALPER İÇİN YENİ GÖRÜŞME

Trabzonspor’un uzun süredir transferi için uğraştığı Eskişehirsporlu Alper Potuk için yeni bir görüşme yapılacağı bildirildi. Eskişehirspor’un 5 milyon eurodan aşağıya inmemesi ve takas için futbolcu istememesi üzerine bu transferi rafa kaldırdığını açıklayan Trabzonspor’un yeni bir teklifle kırmızı siyahlı kulübün kapısını çalacağı bildirildi.

Bordo mavili takımda kaliteli ve genç Türk oyuncuların sayısını artırmak isteyen bordo mavili kulübün Alper için daha önce teklif ettiği 2 milyon euroluk bonservis bedelini yükseltileceği ve 3 milyon euroya kadar çıkılacağı öğrenildi.


ÖA(TM/AÖ)