Attığı gollere rağmen bordo mavili takımın tarihinin en fazla eleştirilen forvetlerinden biri olan Umut'un Portekiz milli maçından sonra yaptığı, "Dönmeye niyetim yok" açıklaması bile taraftarların umudunu kırmadı. İnternette, "Trabzon seni özledi be Umut" yorumları yapıldı, golcü oyuncunun dönmesi istendi.

Asbaşkan Nevzat Şakar’ın bir süre önce Umut’u arayarak kapılarının her zaman açık olduğunu söylemesi ve yönetimin de teknik direktör Şenol Güneş’e, "İsterseniz Umut için girişimlerde bulunabiliriz!" sözleriyle Trabzon’da dönmesi gündeme gelen Umut’un dün akşamki Portekiz maçında attığı goller, taraftarın beklentisini arttırdı. Umut’un maç sonunda, "Kesinlikle dönme düşüncem yok. Hayat ne gösterir bilinmez ama Toulouse’da devam edeceğim" sözleri umudu kırmadı.

DÖN ARTIK

İnternet sitelerinde Umut’un dönmesini isteyen taraftarların mesajlardan bazıları şöyle:

"Toulouse Fransa liginin Gaziantep ya da Kayserisi. Trabzonspor seni özledi be Umut!", "Umut gittikten sonra rakip kaleye gidemez olduk. İlerde basan adam kalmadı sadece pas bekleyen Burak var. Umut olsaydı en az 2'nci olmuştuk bu sene", "Elimizdekinin değerini yitirdikten sonra anlıyoruz. Fazla söze gerek yok. Umut her takımda 11’de mutlaka olması gereken bir oyuncu tipi", "Umut oynadığı takımın mücadelesi ile yarısıdır. Rakip oyunculara rahat vermez, savunmayı rahatlatır, hücum için renktir ama asla golcü değildir. Burak varsa Umut gibi bir savaşçı şart."

SON SÖZ GÜNEŞ’İN

Kulüp Başkanı Sadri Şener’in, önümüzdeki günlerde transferdeki çalışmaları değerlendirmek için bir araya geleceği teknik direktör Şenol Güneş’ten Umut hakkındaki son kararını isteyeceği öğrenildi.

31 MAÇTA 5 GOL

Umut, Toulouse formasıyla bu sezon Fransa 1'inci Ligi’nde oynadığı 31 maçta 5 gol kaydetme başarısı gösterdi. Sezon başında sürekli forma şansı bulan Umut, ligin 2'nci bölümünde çok az süre foma giymeye başladı ve yedekte bekledi. 

Bu dönemlerde Umut’a telefon açan Asbaşkanı Nevzat Şakar, golcü oyuncuya, "Yedek kaldığın için moralini bozma. Sen iyi bir futbolcusun. Kapımız sana daima açık" ifadesini kullandı.


ÖA(TM/AÖ)