Galatasaray karşısında alınan bir puana rağmen ortaya konulan futbol Fenerbahçe ile oynanacak lig maçı öncesi camiayı umutlandırdı. Fenerbahçe maçında da aynı futbolun sergilenmesi halinde galip gelen tarafın kendileri olacağını belirten bordo mavili yöneticiler, Süper Final maçları öncesinde kulübün ceza almaması için de taraftarlara uyarı yaptı.

“TRABZON’UN BÜYÜK TARAFTARINA”

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe maçı için stada girecek taraftarlara, “Büyük Trabzonspor taraftarına. Tribünü meşaleyle değil, iyi tezahüratla aydınlat” başlığıyla hazırlanmış broşürler dağıtılacak. Broşürlerde ayrıca, “TFF ile UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın bu sezon oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz” ifadeleri yer alacak.

Trabzonspor’un Süper Final’de sahasında oynayacağı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçları öncesinde kulübün saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası almaması için taraftarları uyaran yöneticiler, ayrıca taraftar dernekleriyle de bir araya gelerek kötü tezahürata karşı tribün liderlerine ikazda bulunacak. 

BAŞKAN ŞENER PERŞEMBE GÜNÜ GELECEK

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de büyük maç için 3 gün öncesinden, perşembe günü Trabzon’a gelecek ve takımla birlikte olacak. Sadri Şener’in bu süre içerisinde teknik direktör Şenol Güneş’le de gelecek sezonun planlaması konusunda görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

GİRAY AÇIKLAMASI

Bu arada, Galatasaray maçında rakibiyle girdiği ikili mücadele sırasında başına darbe alan ve maçın son bölümlerini başında bandajıyla tamamlayan Giray Kaçar’ın Fenerbahçe maçında oynamasına engel bir durum olmadığı öğrenildi. Cilt altında kanama meydana gelen Giray’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Giray da twitter hesabından, “Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Allah’a şükür çok ciddi bir dururumuz yok” açıklaması yaptı.

ZOKORA’NIN YERİNE AYKUT

Trabzonspor’da Galatasaray maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen ve Galatasaray maçında takımdaki yerini alamayacak olan Zokora’nın yerine Aykut’un forma giyeceği belirtildi. İlk yarıdaki Fenerbahçe maçının 55’inci dakikasında çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Aykut, “Bu maçta hocam görev verirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.


ÖA(TM/Aİ)