5 MAÇIN 3'ÜNCÜ GOL YOK

Sezona Karabükspor’la deplasmanda oynadığı 1-1’lik maçla başlayan Trabzonspor, ardından UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında Macar temsilcisi Videoton’la 0–0 berabere kaldı, ligde de Sanica Boru Elazığspor’u 2–0 mağlup etti. Elazığspor maçından sonra gittiği Videoton deplasmanında uzatmalarda da gol bulamayan Trabzonspor, Macar takımına penaltılar sonucu elendi.

Son olarak pazar akşamı oynadığı Gaziantepspor karşısında da fileleri havalandıramayan Trabzonspor, böylece bu sezon oynadığı 5 resmi maçın üçünde gol kaydedemedi, sadece 3 gol atabildi. Özellikle son 2 maç olan Videoton ve Gaziantepspor karşılaşmalarında Halil, Henrique, Vittek, Janko, Yasin, Alanzinho, Soner gibi hücum oyuncularının hepsini sahaya süren Trabzonspor'un buna rağmen golle buluşamaması sert eleştirilere yol açtı.

"SÖYLESENE ŞENOL HOCA BU TAKIM NEDEN OYNAMIYOR?"

Yönetimi transferleri geç yapmakla, futbolcuları da iyi oynayamamakla suçlayan yerel gazeteler, teknik direktör Şenol Güneş’i de çok sert eleştirdiler. Karadeniz Gazetesi, "Acıların takımı. Videoton’un ardından bir darbe de Gaziantepspor’dan yedik. Yok mu kurtaran?", Günebakış Gazetesi, "Söylesene Şenol Hoca. Bu takım neden oynamıyor? Avrupa’ya erken veda eden Trabzonspor, Gaziantep deplasmanında yine şok yaşadı. Taraftar tribünden takımı izleyen Güneş’e 90 dakika sonunda tepki gösterdi, yönetimi istifaya davet etti", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Bu ayıp da size yeter. Trabzonspor 210 dakikada bir gol bile atamadığı Videoton maçından sonra dün gece de Antep’te 10 kişiyi geçemedi", İlkhaber Gazetesi, "Yine bize hüsran. Moral bulmak ve ligi kazanmak için sahaya çıkan bordo mavililer 1-0 mağlup oldu", Taka Gazetesi ise, "Bu kadar acı yeter. Derdin nedir Şenol Hocam? Yıldızları kadroya almıyorsun, transferleri oynatmıyorsun, yönetimi devirmek isteyenlerin değirmenine su mu taşıyorsun?" ifadeleriyle hem maçı okuyucularına duyurdu, hem de yönetim, oyuncular ve Güneş’e tepkilerini ortaya koydu.

"1461’İ ÖRNEK ALIN"

Trabzonspor taraftarları ise internetteki yorumlarında başta futbolcular olmak üzere yönetim ve Şenol Güneş’i adeta topa tuttu. Futbolcuları eleştiren taraftarlar, "1461 Trabzon’u örnek alın. Bakın nasıl aslanlar gibi oynuyorlar, bordo mavili formanın hakkını veriyorlar", "1461 defansı Trabzonspor defansından bile iyi. Tek suçları yabancı olmamaları. Yazık", "Yönetim eseriyle övünebilir. İşte takımın hali", "Artık çocuklarımı tutamıyorum. İstanbul takımlarının taraftarı olmalarını engelleyemiyorum. Onları üzmeye ne hakkınız var" dediler.

SERDAR KURTULUŞ ZORA GİRDİ

Trabzonspor’un kadrosuna kmatmak istediği Serdar Kurtuluş’un transferi zora girdi. Sapara ile takas edilmek istenen Serdar Kurtuluş'un transferi konusunda Gaziantepspor’la anlaşan yönetimin Serdar’la uzlaşamadığı öğrenildi. Serdar’ın istediği şartların kendilerine uymadığını belirten Trabzonsporlu yöneticiler, "Bu transfer şimdilik rafa kaldırıldı" dedi.

İZİN YOK

Gaziantepspor yenilgisiyle ligde 10’uncu sıraya gerileyen Trabzonspor, milli maç arasında sadece bir gün izin yapacak. Şenol Güneş, Gaziantep’ten gece geç saatlerde dönen futbolcularına sadece 1 gün izin verdi. Bordo mavili takım, yarın saat 18.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde haftanın ilk antrenmanını yapacak.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF