Trabzonspor, sakatlık sorunu yaşayan Glowacki, istenilen performansı veremeyen Piotr - Pawel Brozek kardeşler ve Paolo Henrique ile yollarını ayırmayı planlayan bordo mavililer, ayrıca Jebrin, Sercan gibi kadroda yer bulamayan oyuncuları da kiralık olarak çeşitli takımlara göndermeyi planlıyor. Gaziantepspor’a kiralık olarak gönderilen Sapara’nın üstün formunun ardından bu oyuncunun önümüzdeki sezon kadroda tutulmasına karar verildiği de öğrenildi.

3 İSMİN KADERİ YAZ KAMPINDA BELİRLENECEK

Trabzonspor’da sakatlık nedeniyle istenilen düzeye bir türlü erişemeyen Barış Özbek, Tayfun ve Vittek’e ise sezon başı kampında şans verileceği, istenilen performansı gösterememeleri halinde ise bu futbolcuların da kiralık veya satış listesine konulabileceği vurgulandı.

TRABZON’UN GÖZDELERİ

Trabzonspor’da gönderilecek futbolcuların yerine alınması planlanan isimler de netleşmeye başladı. Bordo mavililerin gündeminde ilk sırada defans hattının güçlendirilmesi var. Egemen’in Beşiktaş’a gitmesinin ardından bu sezon defansta büyük sıkıntılar yaşayan, Glowacki’nin de sakatlığıyla neredeyse her maç kalesinde gol gören Trabzonspor’da defansa takviye olarak Bursaspor’dan Serdar Aziz, Gençlerbirliği’nden Aykut ve Gaziantepspor’un Brezilyalı oyuncusu Dany’nin isimleri listenin başında bulunuyor.

BURAK GİDERSE..

Trabzonspor teknik kadrosunu düşündüren en önemli konuların başında ise Burak Yılmaz’ın sezon sonunda yurt dışına transfer olması halinde forvete yapılacak takviye geliyor. Burak’ın tranfseri halinde büyük bir boşluk doğacak olan forvet hattına yabancı bir takviyenin yanı sıra yurt içinden de oyuncu alınması planlanıyor. Bu konudaki ilk isim ise Bursaspor’un başarılı oyuncusu Turgay Bahadır olduğu öğrenildi. Yeşil beyazlı takımda bu sezon fazla forma şansı bulamayan Trabzon kökenli oyuncunun da bordo mavili takıma gelmeye sıcak baktığı belirtildi.

Trabzonspor’un yerli transferi listesinde ayrıca yine Trabzon kökenli oyuncular olan Galatasaray’ın solbeki Çağlar ile Fenerbahçe’den Özer Hurmacı’nın da yer aldığı belirtildi.

BASKETBOL TAKIMI ÜZGÜN

Beko Basketbol Ligi’nde dün sahasında Anadolu Efes’e 69 – 64 yenilen Trabzonspor Basketbol takımının antrenörü Halil Üner, maçın hakemlerine tepki gösterdi. Üner, “Efes’i 69 sayıda tutmak savunmada ne kadar mücadele ettiğimizin bir göstergesidir. Ancak hücumda Gibson’a ucuz ve kolay fauller çalınması ritmimizi bozdu. Ona en çok ihtiyacımız olan son periyodda 4 faule ulaştı ve faul problemine girdi. Brown’a gelen ikili sıkıştırmalarda da fauller gözden kaçtı. Bizde yabancı hayranlığı var. Anadolu Efes’in antrenörü sürekli oyuncularımla ve hakemlerle konuştu. Buna bir teknik faul çalınmadı. Biz böyle konuşsak hemen çalınırdı” dedi. Üner, Trabzonspor’u ligde tutmak için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini ve bunu başaracaklarına inandığını söyledi.


ÖA(TM/Aİ)