Başkan Sadri Şener’in, “Hocamızla sorun yok” açıklamasının ardından Şenol Güneş’in Güneş Kore’de, “Kesin kararımı Kore dönüşü vereceğim” sözleri camiayı şok etti. Güneş’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine konuşan Asbaşkan Nevzat Şakar’ın, “Herhangi bir sıkıntı yok. O konuda Trabzonsporlular rahat olsun” dedi ancak açıklaması borda mavili camiayı rahatlatmaya yetmedi.

Trabzonspor’da transfer çalışmaları devam ederken Şenol Güneş’in yaptığı açıklamalar kulüp gündemine bomba gibi düştü. Şenol Güneş, “Sorunları çözmek için gerekli enerjiye sahip değilim” yönündeki sözlerinin ardından pazartesi günü İstanbul’da Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar ile bir araya gelmiş, üçlü zirvenin ardından bordo mavili yönetimden taraftarların yüreğine su serpen açıklamalar yapılmıştı. Başkan Sadri Şener, Şenol Güneş’le herhangi bir sorunları olmadığını söylemişti. 

Ancak Şenol Güneş’in, Güney Kore seyahati sırasında, “Kesin kararımı Kore’den dönünce vereceğim. Kafamı dinleyip, sakinleşip en doğru kararı vermek istiyorum. Şu an ne söylesem yanlış olur. Kore’ye gelirim desem Türkiye’de, gelmem desem burada bazı insanlar kırılacak. Bu nedenle ne evet, ne hayır diyorum” ifadelerini kullanması Trabzonspor camiasında şok etkisi yarattı.

ŞAKAR YİNE ‘SORUN YOK’ DEDİ

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, bugün katıldığı 29. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şakar, Şenol Güneş’in açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Giderken bize öyle bir şey izlenim vermedi. Zannetmiyorum öyle bir şey olacağını. Biz konuştuk. Başka bir takımdan veya Kore Milli takımından teklif alıp almadığını bilemiyorum. Ama aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Trabzonsporlular rahat olsun” dedi.

ESKİŞEHİR’LE GÖRÜŞMELER KESİLDİ

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Nevzat Şakar, “Arkadaşlarımız hocanın verdiği isimler üzerinde çalışmalarını yapıyor. Kısa sürede sonuçlandıracağız. Alper konusunda görüşmelerimiz kesildi. Bize göre yüksek bir bonservis ücreti istendi. Gaziantep’le de herhangi bir görüşmemiz olmadı. Geçen gün Gaziantep’e sadece başkanımızın geçmiş olsun dileklerini iletmek için gittik. Transferle ilgili görüşme olmadı. Ama ilerideki günlerde hocanın istediği adamlar olursa görüşme olabilir” diye konuştu. Şakar, Liecester City’li Sol Bamba’nın transferi konusunda ise, “İsimler vererek bitmeden herhangi bir şey konuşmak istemiyorum ama bazı oyuncularla uzlaşmalar tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde siz de göreceksiniz. Mutlaka alternatif oyuncular var. Araştırma izleme komitesinin ve Şenol hocanın verdiği isimler konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bir yere mutlaka bir oyuncu alınacak diye bir şey yok. Alternatifler üzerinde de çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Şakar, UEFA’nın kararını en geç Çarşamba gününe kadar açıklayacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

DİVAN GENEL KURULU YAPILDI

Trabzonspor’un çeşitli tüzük değişikliği maddelerinin görüşüldüğü 29. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı Kamp ve Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Asbaşkan Nevzat Şakar ve Genel Sekreter Hasan Yener, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ile divan üyelerinin katıldığı kongrede konuşan Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, “2008’ de hazırlanan tüzük taslağının ilk 15 maddesi kabul gördü. 16’ıncı maddeden sonraki maddeler topluca oylamaya sunuldu ama maalesef kabul görmedi. Aslında hazırlanan taslak o günün koşullarına göre mükemmele yakındı. O taslak esas kabul edilerek bir yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sonuçta bugün için ortaya koyulan tüzük taslağı üzerinde görüş belirtmeniz için bu kongreyi düzenledik. Haziran ayı sonuna kadar bu tüzüğe yapılan katkıları derleyip toparlayarak yönetim kurulunun huzuruna taşıyacağız. Yönetim kurulu da nihai bir komisyon kursun, üzerinde çalışsınlar. Daha sonra genel kurulla buna son verelim ve kulübümüzü çağdaş bir tüzüğe kavuşturalım” dedi. Kongrede daha sonra değişiklik yapılması düşünülen 26 madde ve yeni halleri okundu, Divan Kurulu üyelerinin görüşleri alındı.