Ligin ilk 6 haftasında sadece 3 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı olan Trabzonspor’un savunmadaki başarılı ismi Fildişi Sahilli Sol Bamba, özellikle Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında kaçırılan gollerle büyük eleştiriler alan ve 6 haftada sadece 5 gol atan forvete sahip çıktı. Takım olarak her geçen hafta daha iyi oynamaya başladıklarını belirten başarılı savunmacı şöyle konuştu:

“Gol noktalarında sorunumuz yok ama daha fazla özgüvene ihtiyacımız var. Daha özgüvenli oynamaya ihtiyacımız var. Forvette sorun olsa gol pozisyonuna giremezsiniz. O konuda sıkıntılar yaşarsınız. Ama görüyorsunuz, öyle bir sorunumuz yok. Çok gol pozisyonu yaratıyoruz. Ondan sonrası sadece özgüvene kalıyor. Özgüvenimiz arttıkça o fırsatları, o şansları kullanma olanağımız da o kadar fazla olacak.”

“TAKIM OLARAK DAHA İYİ OYNAMAYA BAŞLADIK”

Kasımpaşa maçını da değerlendiren Sol Bamba, “İyi odaklanmazsanız, iyi çalışmazsanız her maç umduğunuzdan daha zor geçer. Fenerbahçe’ye karşı çok iyi bir performans gösterdik ama kazanmamız gereken maçı kazanamadık. Bir çok fırsatı değerlendiremedik. Kasımpaşa maçı da zor geçecek” dedi. Trabzon’da oyunculardan idari kadroya kadar herkesin uyum döneminde kendisine çok yardımcı olduğunu da vurgulayan Bamba, “Buradaki oyun sistemlerini, ortamı, atmosferi anlattılar ve uyum dönemini sorunsuz şekilde atlattım. Gerçekten iyi performans göstermeye başladım. Takım olarak da daha iyi oynamaya başladık. Bunu devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

KASIMPAŞA’YA YENİ KADRO

Bu arada Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Kasımpaşa karşısına Mersin İdman Yurdu kadrosunda önemli değişiklikler yaparak çıkması bekleniyor. Performanslarından memnun olmadığı Serkan, Zokora, Celustka, Sapara ve Janko’yu kenarda oturtacağı tahmin edilen Güneş’in, sakatlığı geçen Mustafa Yumlu, Sivas maçındaki performansıyla göz dolduran genç sağ bek Zeki Yavru, Polonya milli takımında ortaya koyduğu oyunla göze batan Adrian’ı ilk 11’de sahaya süreceği vurgulandı. Ayrıca sakatlığı geçen Volkan’ın sağ açıktaki yerine döneceği, hastalığı nedeniyle Mersin maçının kadrosuna alınmayan Halil’in de forvette görev alacağı öğrenildi.

BAŞKAN ŞENER’DEN GALATASARAY SALVOSU

Alex’in olaylı bir süreç sonunda Fenerbahçe’den gönderilmesine Başkan Sadri Şener’in ilginç bir yorum geldi. Trabzon’dan yayın yapan 61saat isimli internet sitesine bir demeç veren Başkan Şener, Trabzonspor’un Alex’e talip olmayacağını vurguladı, aralarının bozuk olduğu Galatasaray’a taş attı. Şener, “AİHM’de hukuk mücadelesindeyim. Trabzonspor rakiplerinin zaaflarından faydalanarak transfer piyasasında kural dışı hareketlere girişmez. Biz ne Fenerbahçeyiz ne de Galatasaray. Bence Alex’i Galatasaray alsın” ifadesini kullandı.

BU SEZON İLK KEZ ERKEK TARAFTARLARLA

Trabzonspor’un 4 maçlık cezası yarın oynanacak Kasımpaşa maçıyla sona eriyor. Ligde evindeki ilk üç maçını kadın ve çocuk taraftarlarının önünde oynayan Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında bu sezon ilk kez erkek taraftarlarının önünde maça çıkacak.

TARAFTARLARDAN ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMA İLANI

Trabzonspor’un bazı taraftar dernekleri ve işadamları, yerel gazetelere verdikleri ilanlarla Trabzonspor’un 2010 – 2011 sezonundaki şampiyonluğunu kutladı. İstanbul Trabzonsporlular Platformu adına “Kutlama” başlığıyla yayınlanan ilanda, “2010 – 2011 sezonunda Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil ederek ülkemizi gururlandıran, Türkiye Süper Ligi Şampiyonu Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutluyoruz. Adalet istiyoruz, kupamızı bekliyoruz” ifadesi yer aldı.

TRABZONSPOR’UN KASIMPAŞA MUHTEMEL 11’İ:

Onur – Zeki, Mustafa, Bamba, Emerson – Volkan, Barış, Adrian, Soner, Olcan – Halil

SAKAT: Colman, Tolga