İPLER GERİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Grup Başkan vekili Muharrem İnce’nin çarşamba günü Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret ederek Asbaşkan Nevzat Şakar ve bazı yöneticilerle görüşmesi, Başkan Sadri Şener’in tepkisini çekti. Başkan Sadri Şener ise şike sürecinde CHP’nin Fenerbahçe ve başkanı Aziz Yıldırım’ın yanında yer aldığını belirterek ziyarete tepki gösterdi. Başkan Şener, "Benim haberim olsa kulüpten içeri giremezlerdi" diyerek Asbaşkan Şakar’la tartıştı. CHP’nin de Başkan Sadri Şener hakkında, "Haddini bilsin" açıklaması gerilimi iyice arttırdı.

tırtı, Nevzat Şakar istifa kararı aldı.

YAKIN ARKADAŞLARI İKNA ETTİ

Bu yüzden de Asbaşkan Nevzat Şakar, görevinden istifa kararı aldı. Asbaşkan Nevzat Şakar, dün sabah saatlerinde kendisi gibi yine kuyumculuk yapan yönetim kurulundaki yakın çalışma arkadaşlarından Emin Kahraman’ın Kunduracılar Caddesi’ndeki mağazasında, yönetimin Trabzon kanadından bazı isimlerle bir araya geldi.

ÖZAK'A ULAŞILAMADI

Asbaşkan Şakar, arkadaşlarına ailesiyle görüştüğünü ve istifa etme kararı aldığını söyledi. Nevzat Şakar’ı kararından vazgeçmesi için başta Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak olmak üzere bir çok kişi, asbaşkanı ikna etmek için devreye girdi. Kulübün etkili ismi eski bakan Faruk Özak’ın da devreye girmesine çalışıldı ancak hacca gittiği için kendisine ulaşılamadı.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Ankara’dan gelen Başkan Yardımcısı Necmettin Aytekin’in de katılımıyla bu kez Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Saat 15.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda Genel Sekreter Hasan Yener ve Trabzon kanadının bütün isimleri hazır bulundu.

İSTİFADA DİRENDİ 

Toplantıda istifa etme konusunda direten Nevzat Şakar’a, "Kulüp olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Saha sonuçları da ortada. Bu halde bırakıp gitmeniz daha büyük bir karışıklığa yol açabilir" telkininde bulunuldu. İstifada ısrar eden Nevzat Şakar ise yönetimin devam etmesini istedi. Bunun üzerine, yönetimdeki en az 4 isim de, "Siz istifa ederseniz biz de ederiz" resti çekti. Asbaşkan Şakar, bunun üzerine kongreye kadar görevde kalacağını söyleyerek tesislerden ayrıldı.

KRİZ ATLATILDI

Toplantının son bölümünde Yönetim Kurulu üyesi Emin Kahraman’ın da telefonla Başkan Sadri Şener’le görüşerek konu hakkında bilgi verdiği belirtildi. Açıklamayı yapan Genel Sekreter Hasan Yener'de, "Yönetim görevinin başında" sözleriyle krizin şimdilik atlatıldığını kamuoyuna duyurdu.

BAŞKANIN YENER VE ŞAKAR’LA ARASI YOK

Bordo  mavili kulüpte Başkan Sadri Şener’in yönetimin etkili ismi Genel Sekreter Hasan Yener’in ardından Trabzon’daki sağ kolu Asbaşkan Nevzat Şakar’la da arasının bozulduğu dikkati çekti. Federasyon Başkan vekili Ufuk Özerten hakkında resmi siteden yapılacak açıklamaya imza atmayarak Başkan Şener’in tepkisini çeken Genel Sekreter Yener, Asbaşkan Nevzat Şakar’ın araya girmesiyle görevine devam etti. Son olarak CHP krizi nedeniyle Asbaşkan Nevzat Şakar’la köprüleri atan Başkan Şener’in kongrede yönetimde revizyon yapabileceği öne sürüldü.

ARALIK KONGRESİ KRİTİK

Gelişmeler üzerine Trabzonspor'un olağan genel kurulu, kritik önem taşımaya başladı. Bazı üyelerin genel kurul gündemine seçim maddesi koydurmak için harekete geçtiği belirtildi.

YILMAZ'IN ONURSAL BAŞKAN SIFATININ GERİ ALINMASI KONUSU

Genel kurulda özellikle CHP krizi odaklı sert tartışmaların yaşanmasının beklendiği, ayrıca Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın bu sıfatının geri alınması için önerge verme hazırlığı yapıldığı, bu konuda da büyük tartışmaların yaşanabileceği öğrenildi.

7000 ÜYE AİDAT YATIRDI

Trabzonspor'da olağan genel kurul için 7125 üyenin aidatlarını yatırdığı, bunlardan 6799 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu bildirildi. Bazı üyelerin kongrede olabilecek gelişmeleri göz önünde bulundurarak blok aidat yatırdığı da ifade edildi.

ONUR AYIN FUTBOLCUSU

TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında ekim ayı kazananı kaleci Onur Recep Kıvrak oldu. Bordo mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında başarılı kalecimiz Onur, TrabzonCell abonelerinin gönderdiği SMS'ler ve Facebook kullanıcılarının oyları ile Ekim ayının futbolcusu seçildi. Daha önce 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında ayın futbolcusu seçilen Onur, böylelikle 3'üncü kez bu ödüle layık görüldü. Ekim ayının en iyi futbolcusu seçilen Onur ödülünü sahamızda Akhisar Belediyespor ile oynayacağımız maçtan önce alacak" ifadesi kullanıldı.


ÖA(TM/AÖ)