KALİTELİ GOLCÜ

Geçen sezon 33 gol atarak gol kralı olan Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmasının ardından Trabzonspor, golcü arayışlarına başladı. Paolo Henrique, Halil Altıntop ve Robert Vittek’in yanına kaliteli bir golcü daha almak isteyen yönetim, rotasını Almanya’ya çevirdi. Hamburg’un 28 yaşındaki Perulu santrforu Jose Paolo Guerrero’yu almak için harekete geçen yönetimin bu transfer için ilk etapta 2.5 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkardığı belirtildi.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ne alınmasının ardından Guerrero’yu kadrosuna katmak için hamle yapmasına rağmen başarılı olamayan Trabzonspor’un bu kez Hamburg’la bir kez daha bir araya geleceği bildirildi. Alman Ligi'nde 161 maçta 47 gol ve 26 asistle oynayan Guerrero’nun 4 milyon euroluk bonservis bedelini düşürmek isteyen Trabzonspor’un golcü oyuncuyla da alacağı yıllık ücret konusunda pazarlık yapacağı belirtildi.

Takımdaki ücret dengelerini korumaya azami özen gösteren teknik direktör Şenol Güneş’in bu isteminin göz önüne alınarak pazarlıkl yaqpılacağı, golcü oyuncunun takıma kazandırılması halinde transferin kapatılacağı öğrenildi.

MATHİJSEN OLURSA GOLCÜDEN VAZGEÇİLECEK

Bu arada bordo mavililerin uzun süredir peşinde koştuğu Malaga’nın Hollandalı stoperi Mathijsen’in transferinin gerçekleşmesi durumunda Guerrero’dan vazgeçilecek. Şenol Güneş’in yöneticilerle yaptığı görüşmede, "Kadromuzda zaten yabancı sayısı fazla. Önceliğimiz defans bloğu. Forvette Henrique, Halil ve Vittek gibi alternatiflerimiz var. Bu nedenle 2 yabancı daha almak, bizim için lüks olur" dediği belirtildi.

VOLKAN’A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Tegelen’e pazar akşamı ulaşan Trabzonspor kafilesi, ayağının tozuyla Volkan Şen’in doğum gününü kutladı. Akşam yemeğinden önce restoranda toplanan futbolcular, 25'inci yaş gününü kutlayan Volkan’a iyi dileklerini iletti. İlk dilimi kaptan Tolga Zengin’in elinden yiyen Volkan, kendisi için hazırlanan sürprize çok sevindiğini belirtti, "Herkese teşekkür ediyorum. Yeni sezonun takımımıza büyük başarılar getirmesini diliyorum" dedi.


ÖA(TM/TM) (FOTOĞRAF)