Teknik direktör Şenol Güneş, 53 maçlık yoğun bir sezonun ardından ligde istedikleri başarıyı elde edemeseler de Avrupa’ya gitmenin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi maçları ve lig planlamasının iyi yapılamaması nedeniyle neredeyse 3 günde bir maç oynadık, çok yoğun bir sezon geçirdik. Şampiyonlar Ligi’ndeki oyun başarımızı lige taşıyamamamız nedeniyle ligi istediğimiz yerde bitiremedik. Ancak Beşiktaş maçında elde ettiğimiz bir puanla Avrupa biletini almamız sezonu en azından teselli ile bitirmemize neden oldu” dedi.

YÖNETİMDE YENER ÇATLAĞI

Bu arada, Trabzonspor yönetiminin etkili isimlerinden Genel Sekreter Hasan Yener’in Başkan Sadri Şener tarafından istifasının istendiği ileri sürüldü. TFF Başkanvekili Ufuk Özerten’ın Sadri Şener hakkındaki açıklamalarının ardından Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanmak üzere hazırlanan bildiriye Hasan Yener’in imza atmak istemediği, bu nedenle Başkan Sadri Şener’in tepkisini çektiği ifade edildi. Asbaşkan Nevzat Şakar’ın bildiriyi imzalaması için ikna etmeye çalıştığı Hasan Yener’in ikna olmaması üzerine, Yener’in imzası alınmadan bildirinin yayınlandığı vurgulandı. Bu gelişme üzerine Başkan Sadri Şener’in Hasan Yener’in istifasını istediği söylentileri kulisleri hareketlendirdi. Hasan Yener konuyla ilgili açıklama yapmazken, Sadri Şener’in de yarın Başbakan Erdoğan’la görüşmek üzere geleceği Trabzon’da yönetimle konuyu masaya yatıracağı vurgulandı.

OLCAN SEVİNCİ

Devre arasında geldiği Trabzonspor’da ilk haftalardaki performansıyla büyük beğeni kazanan ancak yaşadığı sakatlığın ardından düşüş dönemine giren Olcan Adın, Beşiktaş’a attığı muhteşem frikik golüyle hem ligde Trabzonspor formasıyla 5. golünü kaydetti, hem de bordo mavililerin sezonu Avrupa biletiyle kapatmasını sağladı.

Beşiktaş maçında attığı golün futbol hayatındaki hem en anlamlı hem de en kritik gollerden biri olduğunu belirten Olcan, “Frikik kazandığımızda topa vurmak istedim çünkü içimde gol atacağıma dair bir his vardı. Gol olunca yaşadığım sevincin tarifi yok. Golü geçen hafta ameliyat olan babama, kaptanımız Tolga’nın hasta olan annesine ve haksız bir kırmızı kart gördüğüne inandığım Burak kardeşime armağan ediyorum” dedi.

TAKIM DAĞILDI

Beşiktaş maçının ardından sezonu tamamlayan Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, futbolculara izin verdi. Geçen sezon son maçın ardından Trabzon’a dönen ve hep birlikte yenilen yemeğin ardından tatile çıkan bordo mavililer bu sezon aynı programı uygulamadı. Bir çok futbolcu İstanbul’da kafileden ayrılırken, yabancı futbolcuların Trabzon’a döndüğü ve daha sonra ülkelerine gideceği öğrenildi. Trabzonspor’un yeni sezon hazırlıklarına başlama tarihi de önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ŞENER - ERDOĞAN ZİRVESİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yarın Trabzon'da Başbakan Erdoğan'la bir araya gelecek. Rize'de Ovit Tüneli'nin açılışının ardından helikopterle Trabzon'a gelecek olan ve Trabzonspor'un altyapı tesislerinin sahasına inecek olan Başbakan Erdoğan'ın burada Başkan Sadri Şener ile görüşme yapması bekleniyor. Şener'le görüştükten sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki Gençlik Şöleni'ne katılacak olan Başbakan'ın, burada yapacağı konuşmada şike soruşturması sürecine de değineceği ifade edildi.

YEREL BASINDAN OLCAN’LI BAŞLIKLAR

Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de Beşiktaş karşısında alınan beraberlikle Avrupa’ya katılma hakkının elde edilmesini ilginç başlıklarla sayfalarına taşıdı. Günebakış “Bu devirde Avrupalı Olcan”, Karadeniz, “Trabzon’un Adın Yetti”, Ekspres, “Kartal’a 9 kişi yetti”, İlkhaber “Ol’can’dır O”, Taka Gazetesi ise “Emekle, gururla Avrupa’ya” başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.