Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, gol yemeden kazanmaları gereken bir maçta gol yemediklerini ancak kazanamadıklarını da vurgulayarak, “Rakibin iyi bir savunma anlayışı vardı. Bunu biliyorduk. Oyunu hızlandırmada sıkıntı çektik. Ürettiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Rakip de sertti ve hakem de buna izin verdi. Bu tip maçlarda yakalanılan az pozisyonu gole çevirmeniz gerekirdi. Ama bunu başaramadık. Sakatlıklar nedeniyle planlamadığımız iki oyuncu değişikliği yaptık. Oyuncularımın gayretinden ve niyetinden memnunum. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Avantajlı görünseler bile şanslar yine yüzde 50” dedi.


Taraftarların oyunun son bölümünde yönetimi istifaya davet etmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Güneş şunları söyledi:


“Doğru değil, şık değil tabi. Kendi sahanızda ilk müsabaka oynanırken içinizdeki kazanma hırsını korumanız önemli. Tepkiyi de seyircinin de kazanma hırsından kaynaklanan kontrolsüz tepki olarak değerlendirmek gerekir. Seyirci baskısı genelde olumluydu. Sona doğru bu olumluluklarını onlar da kaybetti. Bunlar doğru değil tabi kimse için. Daha akılcı oynamak gerekiyor. Rakip daha akılcı oynadığı için berabere kaldı. Biz o sabrı gösteremedik. Ama yapılanı doğru bulmuyorum.”


SOUZA: KENDİ SAHAMIZDA GALİP GELMEYİ PLANLIYORUZ


Videoton Teknik Direktörü Paulo Souza ise, defansif bir oyun tarzı benimsemeleriyle ilgili olarak, “Maçın oynanış şekline göre gereken şeyi yapmaya çalıştık” dedi. Souza, tur şansıyla ilgili olarak ise, “Şu andaki pozisyon bizim için iyi değil. Takımdaki oyuncular da deneyimleriyle ikinci maçı lehimize çevirmeye çalışacaklardır. Turu geçmek için şansımızı sonuna kadar zorlayacağız. Gol atmak için şansımız vardı ama oyuncularımız seyirciden de etkilendi. İyi motive olabilirsek kendi sahamızda galip gelmeyi planlıyoruz” dedi.


SEYİRCİLERDEN TEPKİ


Karşılaşmanın son bölümünde yönetimi istifaya davet eden bordo – mavili taraftarlar takımların ve yöneticilerin stadyumdan çıkışı sırasında da tepkilerini sürdürdü. VIP çıkışını çevreleyen tel örgülerin ardından yöneticilere tepki gösteren bordo – mavililer, takımlar stadyumdan ayrılırken de tepkilerini sürdürdü.


ÖA (TM/SSA)