TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Trabzonspor’un bu sezon sahasındaki ilk resmi karşılaşma olan Videoıton maçını yaklaşık 23 bin bordo mavili taraftar izledi. Tadilat çalışmaları bitirilen yol tarafındaki kale arkası tribününe de seyirci alındı. Macaristan’dan gelen 26 Videoton taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi. Bu arada karşılaşmada 650’si resmi 400’ü özel olmak üzere toplam bin 50 güvenlik mensubu görev yaptı.

EMNİYET’TEN TARAFTARA UYARI BROŞÜRÜ

Trabzonspor – Videoton maçında Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan uyarıcı ve bilgilendirici bir broşürler taraftarlara dağıtıldı. Broşürlerde şu bilgiler yer aldı:

“6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefet eden kişiler müsabakaları seyirden yasaklanır. Branş ayrımı yapılmaksızın hiçbir müsabakaya giremez. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler 50 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır. Seyirden yasaklanan kişi taraftarı olduğu takımın müsabakasının başlangıç saatinde ve bir saat sonrasında polis merkez amirliğine başvurmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler 25 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır. Alkol yada uyuşturucu, uyarıcı madde etkisindeki kişi spor alanlarına giremez, giren ve çıkmamakta ısrar eden kişi zor kullanılarak dışarı çıkarılır. 1 yıl süre ile seyirden men cezası ile cezalandırılır. Spor alanlarına biletsiz giren kişi 50 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır. Şike ve teşvik 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kesici, ezici, bereleyici veya delici aletleri, patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri spor alanına sokan kişi 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kesici, ezici, bereleyici veya delici aletleri, patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri spor alanında kullanan kişiye 3 aydan – 1 yıla kadar hapis cezası verilir. Spor alanlarında mala zarar verme suçu işleyen kişiye 1 yıl-6 yıl arası hapis cezası, suç yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak işlenirse cezası iki katı arttırılır. Spor alanı ve çevresinde hakaret içeren (küfür vb.) söz ve davranışları sergileyen kişiye 15 günden az olmamak üzere adli para cezası verilir. Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeten hakaretler içerirse 3 ay - 1yıl arası hapis cezası verilir. verilecek ceza iki kat arttırılır.”

HAKEM ZEMİNİ ÇOK BEĞENDİ

Trabzonspor – Videoton karşılaşmasını yönetecek olan İskoç hakem Euan Norris, maç öncesi yapılan incelemede stadyum zeminini çok beğendi. Soyunma odaları ve koridorlarda da inceleme yapan Norris, tüm şartların çok iyi olduğunu belirterek Trabzonspor yetkililerine teşekkür etti.

BAMBA İLK KEZ

Trabzonspor’un İngiltere’nin Leicester City takımından transfer ettiği Sol Bamba, bu sezon ilk kez bir resmi maçta bordo mavili formayı giydi. Takımının Karabükspor ile oynadığı Süper Lig’in ilk maçında teknik direktör Şenol Güneş tarafından milli takım dönüşü yorgun olduğu gerekçesiyle kadroya alınmayan Bamba’ya bordo mavili taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Güneş, Karabük maçında aldığı darbe ile sakatlanan Soner'i ise Videoton karşısında 18 kişilik kadroya almadı.

ŞENER MAÇTA

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de bu sezon ilk kez takımının resmi bir maçını tribünden izledi. Önceki gün Trabzon'a gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Şener, Videoton maçında şeref tribünündeki yerini aldı.

PANKARTLI TEPKİ

Trabzonsporlu taraftarla takımlar sahaya çıktığında kale arkasında üzerinde "Is match fixing legal in Turkey?" (Türkiye'de şike yapmak serbest mi?) yazılı bir pankart açtı, üzerinde soru işaretleri olan kartonları da havaya kaldırdı. Kale arkasında yapılan bu eylem maçın başlama düdüğüne kadar sürdü.