Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen sezon yaptığı açıklamalar nedeniyle aldığı cezayı bu sezonun ilk üç maçında çekti. Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynanan KDÇ Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarını tribünden izleyen Şenol Güneş’in yerine yardımcısı Şeref Çiçek kulübede takım yönetimini üstlenmişti. Cezasını tamamlayan Şenol Güneş, Sivasspor maçıyla yeniden kulübeye dönerek takımını yönetti. TFF aleyhine kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamalar sebebiyle 2 gün hak mahrumiyeti cezası alan Başkan Sadri Şener de, cezasını tamamlamasının ardından takımı şeref tribünündeki yerinden takip etti.

3 GÜN ÖNCE GELDİ

Başkan Sadri Şener, Avrupa kupalarında Videoton karşısında yaşanan elenme şokunun ardından ligde de Gaziantepspor’a kaybederek eleştirilerin odağına yerleşen teknik kadro ve futbolculara moral vermek için kente 3 gün önceden geldi. Teknik direktör Şenol Güneş ve yöneticilerle görüşen, takımın son durumunu değerlendiren Şener’in antrenmanları da izlediği, takıma moral vermek için adeta tesisleri mesken haline getirdiği belirtildi.

KADIN VE ÇOCUKLARA UYARI

Trabzonspor’un cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarların izleyebildiği Sivasspor maçı öncesi, bordo mavili kulüpten bir açıklama yayınlandı. Stadyumda uyulması gereken kuralların hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TFF ile UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz.”

ÖDÜLLERİ ESKİ BAŞKANLAR VERDİ

Trabzoncell abonelerinin verdiği oylarla Mayıs ve Ağustos'ta ayın futbolcusu seçilen Alanzinho ve Olcan’a Sivasspor maçı öncesi ödülleri verildi. Alanzinho ve Olcan’ın ödüllerini eski başkanlardan Salih Erdem ve Ahmet Celal Ataman verdi. Her iki futbolcuya da taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

SAYGI DURUŞU

Trabzonspor – Sivasspor maçı öncesinde Afyonkarahisar’daki mühimmat deposu patlamasında şehit düşen kulübün eski genel sekreteri Zekai Fırat Dülger’in oğlu Onur Fikret Dülger için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca her iki takım da karşılaşmaya son günlerde meydana gelen kaza ve terör olaylarında şehit olan askerlerin anısına siyah bant takarak çıktı. Saygı duruşu sırasında tribünleri dolduran kadın ve çocukları “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı.

TERÖRE LANET

Öte yandan Trabzonspor Kulübü de Hakkari ve Bingöl’de meydana gelen terör saldırıları nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kulübün internet sitesinden “Lanetliyoruz” başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığı, ayrıca Bingöl Karlıova'da Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucunda 8 güvenlik görevlimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Yapılan bu hain saldırıları lanetliyoruz. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler ve tüm Türk halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

JANKO VE EMERSON SİFTAH YAPTI

Trabzonspor’un yeni transferi Emerson ilk kez Avni Aker Stadyumu’nda bordo mavili formayla sahaya çıktı. Brezilyalı futbolcu, hem ilk kez taraftarla buluşmanın hem de ilk kez resmi bir maçta Trabzonspor forması giymenin heyecanını yaşadı. Diğer yeni transfer Avusturyalı golcü Janko ise, deplasmanda oynanan Gaziantepspor karşılaşmasının son 18 dakikasında ilk kez bordo mavili formayı giymişti. Janko, bu maçta da Şenol Güneş tarafından yedek kulübesinde oturtuldu.

SÜRPRİZ KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlar ve yabancı kısıtlaması nedeniyle sürpriz bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo mavililerde sakatlık ve hastalık nedeniyle Colman, Serkan, Giray, Soner ve Volkan maç kadrosuna alınmadı. Vittek, Adrian ve Cech ise yabancı kısıtlaması nedeniyle tribünde oturan isimler oldu. Güneş ayrıca Olcan’ı da kulübede oturttu.

ZEKİ VE EMRE İLK KEZ

Trabzonspor’un genç futbolcularından Zeki Yavru bu sezon ilk kez bir maçta ilk 11’de görev yaparken, Bucaspor’dan sezon başında alınan genç golcü Emre Güral da ilk kez 18 kişilik kadroda yer aldı.

CELUSTKA İLK KEZ KESİK YEDİ

Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in ‘jokeri’ Çek futbolcu Celustka bu sezon ilk kez kesik yedi. Trabzonspor’un Süper Lig’de oynadığı 3 ve Avrupa kupasında oynadığı 2 maçta da 90 dakika yer alan ve hiç oyundan çıkmayan Celustka, Sivas maçına yedek kulübesinde başladı.

MÜZİK YAYINI YAPILMADI

Trabzonspor’da maçlardan önce yapılan müzik yayını, şehitler nedeniyle Sivas maçı öncesi yapılmadı. Maç öncesi stad hoparlörlerinden 10. yıl marşı çalındı.

TOLGA ŞOKU

Trabzonspor kalecisi ve kaptanı Tolga Zengin, maçın 7. dakikasında ceza sahasına gelen bir ortada kalabalığın arasında kalarak yere düşmesi sonucu sol omuzundan sakatlandı. Uzun süre saha içinde tedavisine devam edilen Tolga'nın maçı sürdüremeyeceği anlaşılınca 10. dakikada Onur oyuna girdi.


ÖA(TM/Aİ)