"HAKEM FARKLI BİTECEK MAÇI BERABERLİĞE BAĞLADI"

Hakemleri de eleştiren Şenol Güneş şunları söyledi:

"Zaten hakemleri konuşmanın doğru olmadığı bir dönemi geçiriyoruz. Trabzonspor’a kötü maç yöneten hakemler, bir hafta sonra maç alıyorlar. Tam tersine normal maç yönetenleri cezalandırıyorlar. İlker Meral hemen bizden sonra büyük bir maça veriliyorsa, Halis Özkahya Antalyaspor maçından sonra hemen bir maça veriliyorsa, Kuddusi Müftüoğlu, ne yapmış? Adam küfretmiş. Maçı normal yönetmiş. Hafta içinde medya eleştirisiyle ceza almış. Hakemin ceza alması önemli değil ama bu psikolojik baskıdır. Bugün hakem kontrolü kaybetti. İlker Meral de, Halis Özkahya da kaybetti. Biz haksız maç aldığımızı düşünmüyorum hiçbir zaman ama haksız maçlar verdiğimizi düşünüyorum. Kendi oyunumuzu eleştirmeyi daha çok düşündüğümüz için bunları konuşmayı çok doğru bulmuyorum. Bunlara rağmen kazanabilirdik. İkinci yarıda bazen yanlışlıkla bizim lehimize de fauller verdi. O da onu daha büyük hataya düşürdü. Zaten oyunun başında yapacağını yaptı. Farklı bitecek bir maçı beraberliğe bağlamış oldu."

PROSİNECKİ: "BİR PUAN İYİDİR"

Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, karşılaşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, "İlk yarı ve ikinci yarıyı, tamamen ayrı değerlendirmek gerekiyor. İlk yarıda maça istediğimiz gibi başlayamadık. Trabzonspor daha dominant bir görüntü sergiledi, daha fazla istediler galibiyeti. Golü bulmamıza rağmen bir türlü oyun tutturamadık. İkinci yarıda biraz daha topu yere indirerek kendi oyun kimliğimize yaklaştık ve tehlikeli pozisyonlar bulduk. Özellikle son bölümde yakaladığımız net fırsatları da değerlendiremedik. Sonuçtan memnun olmamak düşünülemez. Oyun geneline baktığınızda bir puan iyidir. İkinci yarıdaki futbolu devam ettirdiğimiz sürece her rakibe karşı başa baş mücadele ederiz. Bunu görmek bizi mutlu etti."

HENRİQUE: "KARİYERİMİN EN İYİ İLK YARISIYDI AMA"

Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Henrique, "Oyuna iyi başladık ama geriye düştük. Bundan sonra da beraberliği yakalamak için elimize bir çok fırsat geçti. Futbol ilginç ve garip bir oyun. Benim kişisel fikrim şu; kariyerimin en iyi ilk 45 dakikalarından birini oynamama rağmen çok şaşılacak bir gol kaçırdım. Kaleci çok iyi bir refleksle topu çıkardı. Bu kadar gol kaçırdığımız maçta hiç değilse kaybetmedik" dedi.

OLCAN: "GOL ŞANSI YANIMIZDA DEĞİLDİ"

Golün sahibi Olcan Adın ise, "Maça etkili başladık ama talihsiz gol sonrası neredeyse bütün maçı rakip sahada oynadık. Geçtiğimiz haftalarda bu kadar sık pozisyona giremiyorduk. Bu sıkıntıyı atlattığımızı düşünüyoruz. Bugün sadece gol şansı yoktu yanımızda. Böyle oynamaya devam edersek iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Şampiyonluk şansımız her zaman devam ediyor. Her takımın puan kaybetme potansiyeli var. 2–3 maç kazandığımızda nerelere geleceğimizi kendi aramızda da konuşuyoruz” diye konuştu.

EREN: "TRABZONSPOR MAÇI HAKETTİ"

Kayserisporlu Eren, "Erken bulduğumuz gol daha fazla geriye çekilmemizi sağladı. İlk yarıda Trabzonspor belki maçı koparabilirdi. Daha fazla ayağa oynamamız gerektiğini konuştuk devre arasında. İkinci yarı bu sayede biraz daha pozisyon bulduk ve üzerimizdeki baskıyı kırdık. Trabzonspor bulduğu pozisyonlarla bugün maçı hak etmişti ama bir puan aldık. Ertuğrul’a da bir parantez açmak lazım. Kurtardığı pozisyonlarla tartışmasız maçın yıldızıydı. Onu tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor kalecisi Ertuğrul ise, "Golden sonra üzerimizde çok baskı kurdular. Direkten dönen toplar vardı. Defans bloğu adeta nefes alamaz hale gelmişti. Pas yaparak bu baskıyı kırdık. Ama yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik. Yine de bir puan almak iyi. İyi mücadele ettiğimiz ama iyi oynamadığımız bir maçtan bir puanla dönmek sevindirici" dedi.


ÖA(TM/AÖ)