GÜZEL FUTBOLDAN ÖDÜN VERMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Terim, 'Bu maçta attığınız golleri Fenerbahçe karşısında atmayı tercih eder miydiniz?' sorusunu yanıtlarken de şöyle konuştu: "Biz her maçı kazanmak isteriz. Kazanma duygusunu her türlü geliştirmeye çalışıyoruz, alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yolda doğru bildiğimizi yapmaya, futbolu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Güzel oyunun yanında 3 puan da olursa daha iyi olur. Herkesi yenmek isteriz biz. Geçen hafta bulduğumuz pozisyonları atamadık. Bu hafta bulduklarımızın bazılarını attık. Güzel futboldan ödün vermemeye çalışıyoruz. Bizim iyi oynamamızın sebeplerinden birisi de Trabzonspor’dur. Çünkü onlar da atak oynamayı seviyor ve atak oyuncuları var. Her iki takım da hücum ettiği için güzel bir maç çıktı ortaya. Futbolu güzelleştirmekten ödün vermeyen iki takım olunca ortaya böyle şeyler çıkıyor.”

HERKES HERKESİ YENEBİLİR

Terim, Selçuk’un formundan da memnun olduğunu vurgulayarak, “Açamadığımız defanslarda duran topların önemi çok fazla. Bazen size iyi bir anahtar olabiliyor. Selçuk da bunları başarıyla kullanabiliyor. İyi oynuyoruz, iyi bitirdik 34 haftayı. Geçen hafta bir kazaya uğradık, yol kazası, trafik kazası ne derseniz deyin, ama futbolda var bu. Bundan sonra toparlanıp buradan puan almak çok önemli. Herkesin her an her yerde kaybedebilecek veya kazanacak bir durumda olduğuna inanıyorum. Galatasaray bir ekip. Bunun içinde teknik, fizik ve sağlık ekibi var. Scott da fizik ekibinin başında ve kondisyonumuzda onun çok rolü olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Terim, penaltı pozisyonuyla ilgili olarak ise, “Penaltıdan çok emin değilim. Olcan’a da sormanızda yarar var. Muslera takımımızın en iyi oyuncularından bir tanesi. Oyuncular konsantre zorluğu çekebilir. Bunlar normal. Çünkü bir şeye konsantre oluyorsunuz bitiyor, sonra diyorlar ki, gel bir daha konsantre ol. Mağlup oldular diye iyi oynayan ekibi bozma niyetim hiç olmadı” ifadesini kullandı.

MEHMET TOPUZ, BİZİ ÇİZGİYİ AŞMAYACAK KADAR TANIR

Fatih Terim, Fenerbahçe maçı sonrası Mehmet Topuz’la yaşandığı iddia edilen olayla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: “Ben sahada kim ne yaptı bilmiyorum. Kızmam için bir sebep de yok. Açıkçası benim duyduğum bir yerde bunun cevabı verilir. Nerede olursa olsun. Bu sadece Arena’da da değil. Türkiye’nin her türlü koridorunda cevabı verilir. Ayrıca Topuz çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır. Galatasaray Kulübü gereken açıklamayı yapmıştır ama bizi tanıyanlar, duysam bunun cevapsız kalmayacağını çok iyi bilirler. Gözlemcilerin yazdığı gibi, herkesin burnu kanamadan kendi soyunma odalarına gitmeleri için herkese ‘hadi aslanım’ dedik”.

LİG TV CEKETİNİ UNUTUP FORMA GİYMİŞ

Terim, Galatasaraylı taraftarların tepkisi üzerine izne ayrıldığı ileri sürülen Lig TV muhabiri Loran Vayloyan’la ilgili bir soruya da, “Orada da bir tuhaflık var. Bizim bir çok Beşiktaşlı, Fenerbahçeli, Trabzonlu arkadaşımız var. Bazen biz de birbirimizi kızdırırız. Olayı öyle bir algı haline getiriyorlar ki, sanki biz içeri girdik, biri ‘çak’ yaptı biz de kızdık. Kızan kim? Fatih Terim ve Ali Dürüst. Hiç öyle bir olay yok. Lig TV ceketini unutup forma giymiş gibi davrandı. Bağlı bulunduğu kurumu karıştırdı. Hem görevini hem bizim fair play yaklaşımımızı suiistimal etti. Taraftar kimliği kurumsal kimliğini ezdi. Bi taraf olması gerektiğini ikaz ettikten sonra odama gittim. Ama o arkadaş bağlı bulunduğu kurumu karıştırmış” şeklinde yanıtladı.

GÜNEŞ: BUGÜN ÇOK HATA YAPTIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bugün biz oynadığımız oyunla ilk yarıda yaptığımız hatalarla rakibe avantaj sağladık. Çok basit hatalar yaptık. Birinci ve ikinci golde gereksiz fauller yaptık. Çok hata yaptık bugün. Rakibin baskılı oyununu biliyorduk. Rakip ilk yarıda 3–0’lık skor aldı, ama ilk yarının geneline baktığınızda bu maçın ilk yarısı 3–0 olmamalıydı. Biz rakibe yardımcı olduk. İkinci yarıda her iki takım da pozisyon buldu. İkinci yarıda 3 gol yeseydik o kadar üzülmezdim. Skor rakibi rahatlattı. İkinci yarı oyuncularımızın isteği artınca karşılıklı tempo geldi, ama 3 puan kaybettik. Rakip bugün çok rahat galibiyet aldı. Özellikle yaptığımız top kayıpları ve pozisyon alma hatalarımız skoru etkiledi. 3 ve 4'ncü goller olmayacak gollerdi. Eboue’nin golü dikkatimizin ne kadar dağınık olduğunu gösteriyor” dedi.

BURAK’I YÜZDE YÜZ HAZIR OLMADIĞI İÇİN OYNATMADIM

Güneş penaltı konusunda tereddüdü olduğunu vurgulayarak, “Penaltıysa kırmızı kart olmalı. Emin olmadı ki vermedi hakem” ifadesini kullandı.

Güneş Burak Yılmaz’ın kadroya alınmamasıyla ilgili olarak ise, “Yüzde yüz hazır olmadığı için almadım. Düşünce, fizik, maç, ambiyans ve sağlık olarak hazır değildi. Hepsini düşünmek lazım. Bugün itibarıyla maske olmadan oynayacak duruma geldi. Ama son 15 günde sadece 2–3 idman yaptı” dedi.

COLMAN: İLK İKİ GOL ZİHİNSEL ÇÖKÜNTÜ YARATTI

Trabzonspor’un Arjantinli oyuncusu Colman da, “Galatasaray’ı tebrik etmek istiyorum. Bu maç nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar. İlk yarıda bize karşı üstünlük kurdular. İkinci yarıdaki gayretimiz de yetmedi. Hak ettiği bir galibiyet aldı Galatasaray. Şimdi Çarşamba akşamı oynayacağımız maça hazırlanacağız. Özellikle ilk yarıda yaşadığımız 45 dakika bize çok büyük darbe vurdu. İki duran toptan iki gol yaptılar. Bu bizi zihinsel olarak ciddi bir çöküntüye uğrattı. Toparlanmaya çalıştık, ama ancak bu kadarını yapabildik” dedi.

Colman, Selçuk’un performansıyla ilgili olarak ise, “Selçuk benim çok yakın arkadaşım. 3 yıl boyunca kader birliği yaptık. İyi performansı beni de mutlu ediyor. O başka bir yola yelken açtı. Artık Zokora ile elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

OLCAN: BENCE DE PENALTI GİBİ DEĞİLDİ

Trabzonsporlu Olcan Adın, “Kendi sahamızda oynadığımız maçı kazanmak için sahaya çıkmıştık. Ama maça neredeyse 2–0 mağlup başladık. Oyundan ister istemez düştük. İkinci yarıda hamleler yaptık ama farkı kapatamadık. Artık üçüncü sıradaki yerimizi sağlamlaştırmak için çarşamba günkü maçı kazanmaya çalışacağız” dedi. Olcan, Fatih Terim’in 'Pozisyon penaltı gibi gelmedi' sözünün hatırlatılması üzerine de, “Orada topa hamle yaptım, ama Muslera’nın bana çok az bir teması oldu. Yorum yapmak istemiyorum ama bence de penaltı gibi değildi” dedi.

Galatasaraylı Eboue ise, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bizim için çok önemli bir 3 maçtı. Bu nedenle Allah’a böyle bir galibiyeti elde ettiğimiz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok iyi bir 3 puan aldık” dedi.

Muslera ise, “Çok önemli bir maçtı ve önemli bir adım attık. Önümüzdeki iki maçımız içeride ve iyi konsantre olmamız gerekiyor. İlk yarıda maçı domine ettik ve pozisyonlara girdik. İkinci yarıda pozisyon verdik ama genelinde iyi oynadık” ifadesini kullandı. Muslera penaltı pozisyonuyla ilgili olarak ise, “Penaltı pozisyonlarında gayet dürüst davranıyorum. Penaltıysa çıkıp doğrusunu söylüyorum. Bence bu pozisyon penaltı değildi. Kırmızı olabilir miydi? Penaltı yaptırdıktan sonra bunu düşündüm, ama bu pozisyonu çok iyi bir senaryoyla atlattığımı düşünüyorum” dedi.

Eboue, Zokora ve Emre arasında geçtiği iddia edilen ırkçılıkla ilgili tartışmayla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, “Zokora ile çok iyi arkadaşlığımız var. Tabiri caizse yaş olarak benden büyük olduğu için babam diye nitelendirebilirim. Milli takımda da çok iyi ve yakın arkadaşız. Karakterini ve özünü çok iyi bilen birisi olarak iyi bir insan olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe maçında başından geçen hoş bir şey değil. Önce işinize sonra takım arkadaşlarınıza ve rakibinize saygınız olacak. Emre’nin İngiltere’de de başından böyle şeyler geçmişti. Zokora da bana üzgün olduğunu söyledi” diye konuştu.


ÖA (TM/RT)