Ömür AVCI/TRABZON, - FENERBAHÇE kalecisi Volkan Demirel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili söylenecek fazla bir şeyin olmadığını belirterek, ''Kazandığımız yolumuza devam ettiğimiz inancımız sürdüğü için son derece mutluyuz. Zor olacağını biliyorduk. Trabzonspor takımını tebrik ediyorum. Halkıyla, taraftarıyla dün akşamdan maç sonuna kadar müthiş bir motivasyonları vardı'' dedi.


Kazanmayı daha çok isteyen, ihtiyacı olan tarafın kendileri olduğunu ifade eden Volkan, ''Çünkü bizim amacımız şampiyon olmak. Maç böyle bir tarafa geldi. Bir de maçı güzel oynadık. Bunları söyleyebilirim. Taraftarlarımıza sesleniyorum; kaleden yedek kulübesine kadar, İstanbul'da kalan, sakatlığı bulunan oyuncularımıza kadar herkesle gurur duyulması gerekiyor. Bu takım ile her yere gidilir. Biz de her yere doğru nereye giderse gitsin hem Türkiye Ligi, hem kupa için sonuna kadar ilerleyeceğiz. Allah da bize verecek'' diye konuştu.


Volkan, maçın devre arasında kaleci Tolga ile Fenerbahçe Tercümanı Samet arasında yaşanan olaya ilişkin bir basın mensubunun sorusu üzerine, ''Maçın gerginliği çok büyüktü, saha içinde dışında olsun. Sadri Başkan da aşağıya indi. İstenmeyen olaylar oluyor maalesef futbolda. Hiç kimse bunların olmasını istemiyor. Her şeyin sahada kalması gerekiyor. Ama bazen taşkınlıklar olabiliyor, fazla büyütmemek lazım. Trabzonspor da inanmış. Onlar da üçüncü sırada Avrupa kupasına gitmek istiyor. Onlara da hak vermek gerekiyor. İki tarafın da isteği olduğu için çok fazla bu tarz gerginlikleri büyütmemek lazım'' dedi.


Volkan, “Sadri Şener ile Semih arasında bir yumruklaşma yaşandı mı?” sorusu üzerine de, ''Yok yumruklaşma değil de ağır kelimeler yaşandı'' dedi. Volkan oyunu çirkefleştirmediklerini kaydederek, ''Her şey bize atıldı, bize söylendi. Zokora’nın Emre’ye yaptığı hareket, Colman’ın yerde bizim takım arkadaşımıza attığı tekme var. Bunlar maç içerisinde olur. Ama dışardan, paraydı, beyaz mendil içinde çakmaktı, bunlar yanlış. Orda anons yapan arkadaş kimse ‘tahriklere kapılmayın’ diyor. Biz oynamaya izin verilirse oynayacağız. Bir şey atılıyor sahaya gerginlik oluyor. Biz şampiyonluğa Trabzonspor üçüncülüğe oynuyor. Bunları büyütmemek gerekir. Hiç kimse ‘Fenerbahçe çok iyi oynadı tebrik ederim’ demiyor. Çünkü o büyüklük yok kimsede. Trabzon bizi yenseydi helal olsun derdim. Mükemmel mücadele ettiler, sırf sahada olanlar değil. Trabzonspor seyircisinin dün akşam denizden kuşatmalardan başlayan buraya gelen müthiş bir konsantrasyon vardı. Tebrik ediyorum.''

Volkan, Emre ve Zokora arasında yaşanan tokalaşmama olayına da değinerek, ''Zokora ile Emre ilk maçta sarmaş dolaş oldular. Ama büyüklerimiz kalkıp bunu büyüterek olayı nereye taşıdılar. Bence buna dikkat edelim'' dedi.


BEKİR: STRESLİ BİR MAÇ OLDU


Fenerbahçeli Bekir de, stresli bir maç olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe olarak oyun kalitemizi güzel bir şekilde sahaya yansıttık. Bu gergin ve stresli ortamda oynamamız ve davranmamız gerektiği gibi davrandık. İstediğimizi aldık. Oyuncu olarak saha içinde her şeye rağmen birbirimizi frenledik. Artık söyleyecek söz de yok. Sözün bittiği 10 gün yaşayacağız. Fenerbahçe olarak iki kupa alırız ya da alamayız ama böyle devam edersek alacağımıza inanıyoruz” dedi.


ÖA (TM/SSA)