Güneş, Süper Final’de oyuncularını motive etmekte zorlanıp zorlanmadığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Şike süreci konuşuluyor, başka olaylar konuşuluyor. Hakemler unutuldu bu ara. İyi tarafı o. Fazla fuzuli konular konuşarak, gündem değiştirerek futbolun heyecanını aşağıya düşürüyoruz. Bizi etkileyen en önemli ana faktör uzun bir maratonun planlama dışında yapılması. Biz sıkıştırılmış bir lig oynadık.”

VOLKAN ŞEN DEĞERLENDİRMESİ

Güneş, Volkan Şen’in oyundan çıkarken gösterdiği tepkiyle ilgili olarak ise, “Elinden gelen gayreti gösterdi. Bizim görevimiz oyunculara görev vermek, onların görevi de bunları yerine getirmek. Bir görevimiz de oyuncuların yanlış veya doğrularını konuşarak düzeltmek. Ya biz gideriz, ya onlar gider. Ama Volkan bizim için iyi bir oyuncu. Zaman zaman oyuncularımızın saha içinde gol kaçırma, rakibi kovalama veya oyun içindeki hataları gibi saha dışında da böyle şeyler olabiliyor. Konuşmadık onunla ama oynama isteğinden kaynaklanan bir tepkisi olabilir. Bize doğru gelmediğini gördüm. Bu doğru değil. Bunu da hatırlatırız ona” ifadesini kullandı.

HAVUTÇU: İKİNCİ YARIDAKİ OYUNUMUZLA MAĞLUBİYETİ HAKETMEDİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Mağlup olduğumuz için üzgünüz. Özellikle ilk yarıda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Orta sahada rakibe uzak kaldık. Rakibin çok rahat oynamasına izin verdik. İkinci yarıda oyunun hakimiyeti tamamen bizdeyken yakaladığımız iki net fırsat ve direkten dönen topta golü bulamadık. Trabzonspor ise yakaladığı pozisyonu gole dönüştürdü. Ama ikinci yarıda oynadığımız futbolla mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum” dedi.

Havutçu, genç futbolculara şans verip vermeyeceğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Gençleri her zaman düşünüyoruz. Ama genç oyuncuları da zamanında oynatmak gerektiğine inanıyorum. Alttan gelen 3–4 oyuncuyu bu hafta kadroya dahil etmeyi ve önümüzdeki maçlarda onlara da şans vermeyi düşünüyorum.”

HALİL: 3 PUANI HAK EDEN BİZDİK

Maçın tek golünü atan ve Trabzonspor’a galibiyeti getiren Halil Altıntop, “İlk yarı tamamen üstün olduğumuzu düşünüyorum. İkinci yarı maç gitti geldi. 3 puanı hak eden tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. İlk yarıda gerilme vardı ayağımda. Devre arasında hocamla konuştum, nereye kadar gidersem oraya kadar oynamamı istedi. Zorlanınca çıkmamın takım için daha iyi olacağına karar verdik” dedi.

Trabzonspor’un Polonyalı oyuncusu Adrian, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Önemli bir 3 puan kazandık. Beşiktaş iyi bir direnç gösterdi. Ama 3 puanı hak ettik. İlk 11’de başlamak benim için önemliydi. Hocamız da bana hep Beşiktaş maçlarında ilk 11’de görev verdi ve bu maçlarda başarılı olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

FERNANDES: DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR

Beşiktaşlı Manuel Fernandes, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, “Rakibimiz 90 dakikanın geneline baktığımızda bizden daha iyiydi. Daha çok pozisyonları vardı. Biz de birkaç pozisyon bulduk, ama golü atamadık. Önümüzde kalan haftalarda değiştirmemiz gereken şeyler var. Ama bunlar sadece bu kalan haftalar için değil önümüzdeki yıl için de geçerli” dedi.

Beşiktaş’ın Portekizli oyuncusu Quaresma ise karşılaşmada kaçırdığı pozisyonla ilgili olarak, “Güzel bir pozisyondu. Atmak istedim, ancak atamadım. Bu da futbolun içinde olan bir durumdu” ifadesini kullandı.



ÖA (TM/RT)