'Trabzonspor’un pilot takımı' olarak kurulan ancak PTT 1. Lig’de gösterdiği başarıyla Süper Lig’in en önemli adaylarından biri haline gelen 1461 Trabzon’un, lig statüsünden kaynaklanan engellere takılmaması için girişimler sürüyor. Aynı çatı altında faaliyet gösterdiği Trabzonspor ile aynı ligde oynamasının önünde yasal engel bulunan 1461 Trabzon, kupada da Trabzonspor’la sadece iki takımın da finale yükselmesi halinde karşılaşacak. Trabzonspor, TFF ile 1461 Trabzon’un PTT 1'inci Lig’de şampiyon olması halinde bile hakkında feragat edeceğine dair bir protokol imzaladı. Buna göre 1461 Trabzon’un bir altındaki takım Süper Lig’e yükselecek.

SATIŞ YÖNETİMİ BÖLDÜ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 1461 Trabzon’un satışından yana tavır koyarken, Asbaşkan Nevzat Şakar'ın pilot takımın elden çıkarılmasına karşı çıktığı biliniyor. Bu koşullar altında çeşitli holdinglerin takıma talip olduğu haberleri kulislerde dolaşırken, Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD), 1461 Trabzon’a talip olduklarını açıkladı. TSGİAD Başkan Yardımcısı Cemil Genç süreçle ilgili şunları söyledi:

"TSGİAD Başkanı Emre Aksoy ve yönetim kurulu üyesi Adem Kahraman’dan oluşan bir heyetle Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar’ı ziyaret ettik. 1461 Trabzon Başkanı Suat Şen ve Trabzonspor yöneticisi Emin Kahraman’ın da katıldığı bir görüşme yapıldı. Nevzat Şakar, takımın satılmasına karşı olduğunu ancak Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in satışa sıcak bakmasından dolayı 1461 Trabzon’u satmak durumunda olduklarını belirtti. Biz de ciddi alıcı olduğumuzu söyleyerek başvurumuzu yaptık ancak talebimizle ilgili henüz gelen resmi bir yazı yok. İşi resmiyete dökmelerini bekliyoruz."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)