Trabzonspor 61 Gençlik Taraftar Derneği Başkanı Özgür Özal, Trabzon’da yapılan toplantıdan sonra, "Bizim de söyleyecek sözümüz var" başlıklı açıklamayı okudu. Özgür Özal'ın okuduğu açıklama şöyle:

"3 Temmuz sürecinde ortaya çıkan olayların, futbolun sadece sahada oynanıp bittiğini düşünen taraftarlar ve futbolseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Tribünlerde var olduğu söylenen şiddetin ve kirlenmiş futbolun asıl sorumluları kesinlikle bizler değiliz. Kulüpleri yönetenlerin bir araya gelemediği günlerde ve şartlarda taraftar oluşumları böyle yan yana dizilebiliyorsa eminiz ki bu tablodan bir çok kişinin alması gereken önemli dersler bulunmaktadır. Eğer tribünler arasında gerginliğin arttığından bahsediliyorsa bunun sorumlusu taraftarlar değil, ortamı geren eylem ve söylemlerin sahipleridir. Futbolumuzun ruhunu karartıp, bulundukları camialardan çok kendi egolarını tatmin etmek için medya maymunluğunda yarışanlardır."

DELİLLER SÜMENALTI EDİLDİ, İDDİASI

Federasyonun olayların üzerine gidip suçluyu ve suçsuzu ayırmak yerine adeta yapanın yanına kar kalmasını sağlayacak ortamı hazırlamak için üstün gayret sarf ettiği öne sürülen açıklamada daha sonra şu iddialar yer aldı:

"Bu gayretin uç noktası, Yıldırım Demirören başkanlığındaki federasyonun 58’inci maddeyi, üstelik kulüplerin genel kurulda net oyu vermesine rağmen değiştirmesi olmuştur. Türk futbolseverlerin üzerindeki ahlaki tahribat ve güven bunalımı bu kararla zirve yapmıştır. Devletin emniyet güçleri ve hukuk organlarının elinde bulunan mevcut deliller, tapeler, bir anda nasıl olduysa sümenaltı edilmiş; adalet dağıtmakla mükellef olanlar adaletsizliğin alasını yapmışlardır. Zaten adalet önünde şüpheliyken futbolumuzun başına atananlardan da başka bir şey beklenemezdi."

"KİRLİ OYUNLARA ALET OLMAYACAĞIZ"

Açıklamanın son bölümünde, "Bugün burada bulunan tüm kulüp taraftar temsilcileri olarak, tribünlerde rekabete ve renklerin kardeşliğine inanıyoruz” diyen Özgür Özal, daha sonra şu görüşleri savundu:

"Fair play ve güzellikler adına futbolun gerçek sahipleri biz taraftarlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kirli olaylara alet olmayacağız. Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz ki, tribünler, futbolun figüranları değil, başrol oyuncusudur. Bizim de söyleyecek bir sözümüz var; Federasyon yönetimi ve kurulları bir an önce futbolumuzdan elini çekip istifa etmeli."

ULTRAASLAN:"DEPASMAN YASAĞI KALDIRILMALI"

Toplantıda Galatasaray Ultraslan grubu adına söz alan Selahattin Şirin ise 4 büyük kulüp taraftarı arasında uygulanan deplasman yasağının kaldırılmasını istediklerini söyledi.

ÇARŞI KATILMADI

Bu arada toplantıya katılmak üzere davet gönderilen Beşiktaş'ın Çarşı Grubu'nun cevap vermediği, Fenerbahçe, Sivasspor ve Eskişehirspor taraftar gruplarına ise davet gönderilmediği öğrenildi.

DESTEK VEREN TARAFTAR GRUPLARI ŞUNLAR

Açıklamaya imza atıp toplantıya katılan taraftar grupları ise şöyle:

“61 Gençlik (Trabzonspor), Ultraslan (Galatasaray), Kapalıkale (Kayserispor), 07 Gençlik (Antalyaspor), Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği, Kırmızı Şeytanlar (Mersin İY), Gençlik 27 (Gaziantepspor), Orduspor Taraftarlar Derneği, 1910 Ankaragücü Taraftarlar Derneği, Tatangalar (Sakaryaspor), 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği, Bucafan Club (Bucaspor), Yankiler – Yalı (Göztepe), Karşıyaka Taraftarlar Derneği, 1914 Altay Taraftarlar Derneği, Akhisarspor Taraftarlar Derneği, Hatayspor Taraftarlar Derneği, Elazığspor Taraftarlar Derneği, Şirinler (Samsunspor), Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği, Genç Çotanaklar (Giresunspor), Boluspor Taraftarlar Derneği, Genç Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği"


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)